értékelés kiválasztás Új technológiák vélemények

9 fő hiba Microsoft Surface Pro 4

Elemezzük a „kis léptékű” zászlóshajó hiányosságait

A Microsoft Surface Pro 4 legjobb 9 hátránya

A 2015-ös legdrágább táblát már a digitális üzletek és az online áruházak számlálóin is feljegyezték. Valaki mesterművet hív, és valaki felhívja a dolgokat, hogy jobban megnézze a dolgokat. A tabletta hibáinak becsületes áttekintését ajánljuk. Olvassa el és válassza ki intelligensen.

RÖVIDBEN MEGJEGYZÉSEKRŐL, AMELYEK A KÖVETKEZŐ FELÜLVIZSGÁLATOKBAN ÉS A TESZTEKBEN

Rövid autonóm munka

A „szűkebb” hely az új tablettában - azonban elődeihez hasonlóan. Amint azt a Hardwareluxx.ru jelentette, közvetlenül a Surface Pro4 kiadása után komoly probléma merült fel az alvó üzemmód nagy energiafogyasztásával. Eszköz a helyszín szerint Notebookcheck-ru 10 wattot fogyasztott! A fő versenytársak ezt a paramétert közel kétszer alacsonyabbak voltak. . A Microsoft elismerte a problémát, és kijelentette, hogy az Intel Skylake processzort táplálja. A hiba végül megtörtént. Azonban, még ha nem is, nagy terheléssel, a tabletta legfeljebb két órát képes offline üzemmódban működni. Irodai terheléssel - egy kicsit több mint három. A minimális terhelés (minden vezeték nélküli kapcsolat ki van kapcsolva, a kijelző fényereje csökkent, és a billentyűzet le lett kapcsolva) lehetővé tette, hogy az utolsó 8,5 óra. Szerényen.

Szándékosan csökkentette a processzor teljesítményét


Fotó: images.mobidrive.ru
A Microsoft Surface Pro 3-ra vonatkozó egyik komoly panasz a modell erős melegsége volt. Most, a portálon végzett teszt szerint Hardwareluxx.ruA Microsoft meglehetősen óvatos stratégiát választott a processzor hűtésével. Például a Core i5-6300U-val rendelkező készülékekben a teljesítmény automatikusan és nagyon élesen csökken, miután elérte a 61 fokos hőmérsékletet. Ennek eredményeként a CPU sebessége felére csökken - 1,2 GHz-re, a GPU 700 MHz-en működik. Ennek megfelelően a "nehéz" programok lassulása van. És nem tehetsz ilyen trükköt egy processzorral: a mögöttes eset 42 ° C-ra melegszik. Amikor a ventilátor elkezd működni, a tabletta elég zajos (akár 41 dB-ig).

Drága tartozékok


Fotók: images.dailytech.com

A Microsoft Surface Pro 4 önmagában nem olcsó, de normál működéshez legalább 130 dollárt kell hozzáadnia a Type Cover billentyűzet fedeléhez a normál munkához. Enélkül, ahogyan a felülvizsgálati szerző rámutat Notebookcheck-ru, a szöveges dokumentumok feldolgozása szinte elképzelhetetlen. Ugyanez vonatkozik a Surface Dock-ra is. Maga a tabletta csak egy USB aljzat, valamint egy mini-DisplayPort videó kimenet, egy 3,5 mm-es audio jack és egy microSD-csatlakozó. És ez minden. Ha szeretné használni a táblagépet az irodai berendezések vezérlésére vagy vezetékes LAN használatára, ne tegye azt dokkolóállomás nélkül. Négy USB 3.0, két mini-DisplayPort, audio jack és Ethernet van. Érdemes még egy 200 dolláros öröm. A teljes összeg nagyon súlyos.

Képernyő hibák


Az egész halom. Először is, a felülvizsgálat alapján Notebookcheck-ruA képernyő nagy fényereje miatt erősen ragyog. De ez rendben van: a maximális fényerő átlagosan 396 cd / m², és a kép még mindig nagyon jó, még erős fényben is. Rosszabb a másik. Miután frissítette a firmware-t és az illesztőprogramokat a legújabb verziókhoz, számos eszköz rendelkezik képernyős villogással. A Microsoft megígérte, hogy megszünteti ezt a hibát, de most süket. A kijelző nagyon hosszú válaszidővel rendelkezik, sokkal magasabb, mint a legtöbb "osztálytársa" teljesítménye. A képernyő egyértelműen nem a játékokra és hasonló alkalmazásokra koncentrál. Természetesen játszhatsz, de jobb, ha nem a maximális beállításoknál.

Nem cserélheti ki az akkumulátort

Tervezési hibák portál szakemberek Ifixit.comegy új tabletta szétszerelése után találtak néhányat. Itt és a nem szabványos kötőelemek, amelyek megnehezítik a kijelző cseréjét, és túl sok ragasztó a komponensekhez - a táblát szó szerint elárasztják. Az utolsó tényező megnehezíti az akkumulátor cseréjét még egy hivatalos műhelyben is. A felhasználó önmagában nem tudja megváltoztatni az akkumulátort: ​​a tok egy darabból áll, és az akkumulátorhoz csak a hátsó burkolat teljes eltávolításával juthat el.Ugyanez mondható el a vezeték nélküli modulról és a tárolóeszközről, amely a legtöbbször „éget” a tablettákon.

KÖVETKEZTETÉSEK, AMELYEK A KÖVETKEZTETÉSEKBŐL SZÁMÍTOTT

Gyenge ceruzahegy

A Microsoft Surface Pro sorozat általános betegsége. A tabletta tulajdonosaként a toll (önmagában jó minőségű és kényelmes) a mágnessel van ellátva a testhez, de nem lehet megbízható opció.

Nagy tabletta súly

A kis vastagság ellenére kényelmetlen a Surface Pro 4-t egy kézzel tartani. Különösen a tulajdonosok panaszkodnak a táblagéppel, a mellékelt Type Cover billentyűzettel együtt. Ez a nyomtatvány több mint egy kilogramm súlyú, és csak asztalra vagy térdére helyezhető.

Kényelmetlenül található fejhallgató-csatlakozó


A bal felső sarokban lévő elkülönített portra vonatkozó panaszok még mindig a Surface Pro 3 felhasználók között voltak, most pedig, miután a billentyűzet tele lett, kényelmetlen a fejhallgató használata a telepített típusfedéllel.

Nem minden alkalmazás helyes.

tovább a Yandex.Market a megjegyzésekben szereplő felhasználók megjegyzik, hogy a képernyő oldalainak arányai nem teszik lehetővé egyes alkalmazások számára, hogy megfelelően kihúzzák a teljes képernyőt. És ha a Surface Pro 4-et külső monitorhoz csatlakoztatja, akkor kiszámíthatatlan káosz lesz. Két képernyős munka lottóvá válik. Ennek oka elsősorban a Windows 10, de ez nem teszi könnyebbé.

Minden rossz?


Éppen ellenkezőleg, a Microsoft termékek nagyon jóak. Minden új modell mellett a vállalat a cél felé halad: nemcsak gyönyörű játékok, hanem teljesen funkcionális és technikailag fejlett eszközök gyártása. Itt és a Surface Pro 4 hírnévre tett szert: kiváló képernyő 12,3 hüvelyk átlóval, hatodik generációs Intel Core processzorokkal (akár Core i7-ig), akár 16 GB RAM. Az új elemek teljesítménye a Microsoft szerint 30% -kal magasabb, mint az előző modell, és 50% -kal magasabb, mint a MacBook Air. Elfogyasztja az árat. Ha az általunk felsorolt ​​hiányosságok megbocsáthatók egy 1000 dolláros költségigényű tablettaért, akkor egy 1300-1600 dolláros árcédulának szinte teljes hibátlannak kell lennie. ezért A Microsoft Surface Pro 4 egy tisztán képalapú termék, amelyet akkor vásárolhat, ha pénzed van, és Ön nagyon jól kapcsolódik a Bill bácsi szoftveréhez.

Figyelem! Az információk pontossága és a rangsor eredményei szubjektívek és nem reklámok.

értékelés

kiválasztás

Új technológiák