értékelés kiválasztás Új technológiák vélemények

Hogyan lehet pénzt megtakarítani egy kis fizetéssel?

Tanácsadás azoknak, akik túlélni akarják a válságot

Hogyan lehet pénzt takarítani egy kis fizetéssel?

A válságban nehéz megváltoztatni a drámaian megváltozott körülményeket: valakit csökkentették a bérek, és valakit egyáltalán nem vágtak le. Az árak felfújtak, mint a fényes léggömbök. Hogy ne maradjon semmi a válságban? Hogyan lehet megmenteni egy olyan családi költségvetést, amely már a varratokon tört ki? Javasoljuk, hogy alkalmazza ezeket a 10 tippet az életben. Higgy nekem, akkor is pénzt fogsz pihenni.

A tervezés a siker kulcsa

Hányszor mondták el a világnak: szükség van a családi költségvetés világos tervezésére, különösen akkor, ha a fizetésed a megkapás után egy héttel véget ér. Milyen szabályokat kell követni a költségvetés fenntartásakor, hogy ne szakítsák meg a fát?

 • Most mindannyian nagyon élénk életet élünk, így a notebook és a bevételek és költségek rögzítése nem hatékony. Valószínűleg legfeljebb néhány hónapig fogod vezetni, majd a mezzaninra dobod. Töltsön le egy olyan mobilalkalmazást, amely lehetővé teszi a költségvetés megtervezését, és adja meg a szükséges információkat, állva valahol a sorban, vagy egy metró autóban ül. Nem fog sok időt veszíteni, de helyreállítja a rendet a fejében és a költségvetésben.
 • Tervezzen nem csak a költségvetést, hanem a találkozókat és a szórakoztató rendezvényeket is. Gyakran sok pénzt költünk nyaralásra, de nem veszik észre. Adjon meg egy bizonyos mennyiségű szórakoztatást, és ne lépje túl a korlátot.
 • Gyűjtsük össze az ellenőrzéseket, még akkor is, ha vásárolnak élelmiszereket a szupermarketben - így nem fogod megzavarni, hogy hová készítsünk pár ezeret, mert kapsz egy számlát egy mackó megvásárlására, amit nem volt a gyűjteményedben.
 • Ossza meg a borítékban kapott fizetést: étel, szállítási költségek, ruhák vagy cipők vásárlása, szórakozás céljából. Is próbáljon meg megtakarítani 10% -ot minden egyes fizetésből egy megtakarítási számlára - ezáltal Ön képes lesz összegyűjteni a nagy összegű vásárlásokhoz szükséges összeget anélkül, hogy különleges kárt okozna a költségvetésben.

Legyen naprakész a termék promóciókról

A nagyláncú szupermarketek gyakran tartanak promóciókat bizonyos termékekhez, hogy több vásárlót vonzzanak, akik ingyen bejárnak, és utána vásárolnak, és azokat a termékeket is megvásárolják, amelyek árai prudensen felfújtak. Ne essen erre a trükkre. A szupermarketek előnye minden városban minden sarkon, ne legyen lusta, hogy többet vásároljon, hogy különböző termékeket vásároljon a készletekhez: például vásároljon burgonyát Auchanban, és friss vágást a helyi húskészítményben.

Légy óvatos: csak lélegzetelállító kedvezménnyel láthatja a romlandó ételeket, zöldségeket, gyümölcsöket és zselét, ellenálljon a kísértésnek, hogy valamit vásároljon a jövőért. Ez elronthatja, és nem lehet semmilyen gazdaságról beszélni.

Kérjük, vegye figyelembe: a különböző szupermarketekben tartott promóciókról megtalálhatja a webhelyeiket. Töltsön 5 percet a készletek megtekintéséhez, és kényelmes útvonalat biztosít azoknak a szupermarketeknek, ahol a szükséges termékek ára alacsonyabb.

Számlálók - mindent


Fotó: www.liomplus.ru

Végül tedd a számlálókat. Ez különösen igaz azokra, akik büszke magányban élnek (a macska nem számít). Nem fizetheti túl az átlagos havi díjat, ha nem sikerül egyharmadát költeni. A mérőműszer telepítése hat hónapon belül kifizethető, de azonnal észleli a bevétel összegének változását.

Villamos energia irányítható

Jelentősen megtakaríthatja a villanyszámlákat. Tény, hogy apartmanjaink egyszerűen különböző készülékekkel vannak tele, amelyek étvággyal villamos energiát fogyasztanak. Gyere be a szokást, hogy kövesse ezeket az energiatakarékossági szabályokat:

 • A szoba elhagyásakor mindig kapcsolja ki a lámpákat. Még akkor is, ha hamarosan visszatérsz.
 • Ne kapcsolja be a TV-t "a háttér" - jobban kapcsolja be a kis vevőt, és élvezze a zenét: a hatás ugyanaz lesz, és a villamos energia sokkal kevesebbet fog égetni.
 • A vízforralót, a mosógépet, a számítógépet, a laptopot vagy a TV-t kikapcsolva távolítsa el azt a konnektorból - ez energiát takarít meg, ami a készülékek alvó üzemmódban történő karbantartására fordítható.
 • Cserélje ki az összes izzólámpát fluoreszkáló vagy LED-re - ezáltal havonta pár száz rubelt takaríthat meg.
 • Új hűtőszekrény, „mosógép” vagy más nagy háztartási készülék vásárlása során, amelyet mindig használ, figyeljen az energiaosztályra. Az A ++ a leggazdaságosabb megoldás, míg az A + és A csak több költséget igényel a munkához.

Vásárlás szándékosan

Néhány ember egyszerűen nem tud ellenállni, ha látja a kívánt dolgot. Meg kell szabadulnia ebből az érzésből, ha meg akarja menteni a családi költségvetést. Néhány vásárlási szabály:

 • Tervezzen nagy vásárlásokat előre - nem szabad spontánnak lennie, különben akár két héttel a fizetés előtt is tésztát eszik.
 • A vásárlás előtt gondosan tanulmányozza a választékot és keresse meg a legjobb online ajánlatot. Ne menjen a legközelebbi háztartási készülékek szupermarketébe, ha TV-t szeretne vásárolni, jobb, ha pár metróval megáll, de ugyanaz a modell vásárolhat pár ezer olcsóbb.
 • Használjon kedvezményes kártyákat. Ha nincs ilyen kártyája a kiválasztott boltban, kérdezze meg a barátokat és munkatársait: nem nehéz számukra, és ez segít a megtakarítás összegétől függően akár 5-6 ezer értékre. Ne hagyja figyelmen kívül ezt a lehetőséget.
 • Mindig menjen élelmiszerekhez egy listával. Nagyon nehezen lehet kísérteni a szupermarketekben lévő marketing csapdák, de ez lehetséges. Eszik szorosan, mielőtt a boltba megy, és karja magát egy listát, amit igazán kell vásárolni. Tehát megvédi magát a felesleges kiadásoktól.

Végül pedig emlékeztetni szeretnénk az aranyszabályra: a pénz egy számlát szeret. Mindig tisztában legyen azzal, hogy mennyi pénzt hagyott el: mind bankszámlán, mind készpénzben. Ez segít abban, hogy magabiztosan érezze magát és ellenőrizze a kiadásait.

Figyelem! Az információk pontossága és a rangsor eredményei szubjektívek és nem reklámok.
Cikk kategóriákban:

értékelés

kiválasztás

Új technológiák