értékelés kiválasztás Új technológiák vélemények

Mi a jobb - egy tabletta vagy egy okostelefon?

Ne feledje a pirulát vagy az elme pirulát?

Mi a jobb - egy tabletta vagy egy okostelefon?

A csúcstechnológia kora nagyon gyorsan fejlődik. Most a piacon hihetetlenül sok elektronikus eszköz található, és gyakran a funkciók közötti határok ezek vagy más eszközök között egyre kevésbé észrevehetők. Ebben az áttekintésben megpróbáljuk kitalálni, mi a jobb - egy tabletta vagy egy okostelefon. Sőt, nem hasonlítjuk össze a legjobb okostelefonokat a legrosszabb vagy legjobb tablettákkal és fordítva. Feladatunk annak meghatározása, hogy milyen célból célszerű tabletta használata, és melyik okostelefonhoz?

Mi a különbség egy okostelefon és egy tabletta között?

okostelefon - ez elsősorban mobil telefon, majd egy különféle szoftverrel töltött zsebszámítógép.

ellátásanélkül, hogy részleteznénk a megkülönböztetés típusát, először egy mobil számítógép, majd kommunikációs eszköz.

A különbség a tablet és okostelefon tervezésében

 


Fotó: systemseti.com

Kijelző átlós

Az első dolog, ami elkapja a szemét, a képernyő méretének különbsége. Az átlagos okostelefon képernyője legfeljebb 5 hüvelyk méretű, a tabletta elkezdi számolni a hüvelykujját, ami egyébként 2,54 cm, 7-től kezdődik, és a legjobb mérete 9,7 ″ - 10,1 ″.

Mátrix típus

A tabletták három alapvető típusú mátrixot használnak: TN + film, IPS / PLS / PVA / MVA és AMOLED.

Okostelefonokban: AMOLED, Super AMOLED, IPS.

A képernyő felbontása

A kijelző átlója közvetlenül kapcsolódik a mátrix felbontásához, melyet a vízszintes és függőleges képpontok száma határoz meg. Az okostelefonok átlagos értéke 960 * 540, a tabletta - 1280 * 800. Ha összehasonlítjuk a legjobb modelleket, akkor az okostelefonok és a tabletek felbontása WQHD (2560x1440) értékig tart, de körülbelül 5,6 hüvelykes képernyő esetén ez a felbontás túl nagy és nem kényelmes a szem számára.

A hardver rész

Mind a tabletták, mind az okostelefonok feldolgozói eléggé produktív és nagyon kevés magot használnak, bár ez nem mindig tükrözi a valós sebességet. Határozottan nem azt mondom, hogy a tabletták hardvere jóval magasabb, de a grafikus processzor, a több RAM és a beépített tároló teljesítménye, valamint a nagyobb microSD-kártyák támogatása némi előnyt jelent.

Operációs rendszer

A tabletták főleg háromféle operációs rendszert használnak:

 • Android 4.x,
 • Apple iOS,
 • Windows 8.x.

Az okostelefonok ugyanazt a népszerű operációs rendszert használják (nem veszik figyelembe az olyan operációs rendszereket, mint a BlackBerry OS, a BADA és mások), csak a fiatalabb verziókat telepítik elég gyakran, ami korlátozza az operációs rendszer képességét a többmagos processzorokkal.

Vezeték nélküli technológia

Itt gyakorlatilag nincs különbség. Mind a Wi-Fi, mind a Bluetooth és a GPS navigáció az okostelefonokon és a táblagépeken is megtalálható.

GSM és 3G

Az okostelefonok esetében a GSM és a 3G alapértelmezés szerint telepítve van. A tablettákban ezek a modulok külön opció.

fényképezőgép

Az okostelefonok optikájának minősége jelentősen meghaladja a tablettákba telepített kamerák minőségét. A beépített 8 megapixeles kamerák az okostelefonokban lehetővé teszik, hogy jó fotókat szerezzen és tisztességes videót készítsen. A tablettákban azonban a kamerák nagyobb valószínűséggel rendelkeznek egy kezdeti szinttel, ami nem teszi lehetővé a még kielégítő minőségű fényképek készítését.

akkumulátor

A nagyobb képernyő és a hatékonyabb processzor nagyobb energiafogyasztást igényel, így a tablettákban lévő akkumulátor nagyobb kapacitással és tartós üzemidővel rendelkezik. Az okostelefonoknál az akkumulátor kapacitása alacsonyabb, ami aktív számítógépként való használatával a gyakori feltöltéshez vezet.

Mi a jobb - egy tabletta vagy egy okostelefon?

Elektronikus moduljaink tervezési jellemzői alapján megpróbáljuk kitalálni, hogy hol van jobb tablet használata, és hol van egy okostelefon.

 


Fotó: static.beeline.ru

Mobil kommunikáció

A mobil kommunikációhoz egy okostelefon sokkal jobban illeszkedik, mint egy tabletta.Az okostelefon kifejezetten mobil telefonáláshoz készült. Természetesen néha kihasználhatja a táblagépet telefonbeszélgetésekre, de a masszív eszköz fülének közelében tartása nem túl kényelmes, és még a vezeték nélküli fülhallgató használata sem fogja egyszerűsíteni a feladatot, mivel nem fogja a tablettát a zsebébe tenni.

Szociális hálózatok

A szociális hálózatokon való kommunikációhoz a tablet kényelmesebb, mint egy okostelefon. Itt fontos a képernyő mérete és felbontása, mert sokkal kényelmesebb olvasni és megfelelni a nagyobb kijelzőnek és használni a lenyűgöző képernyőn megjelenő billentyűzetet. Az okostelefon a kijelzõ kis méretének köszönhetõen csonkolt változatot is telepített a közösségi hálózatokhoz.

Szörfözés az interneten

A böngésző típusa a tablettákban majdnem ugyanaz, mint a személyi számítógépen vagy laptopon. A tablet képernyőjén megjelenő információk sokkal többek, mint az okostelefon képernyőjén. Ezért a „séta az interneten” a tableten sokkal szebb.

Egyszerre több programban is dolgozhat

A nagyobb képernyőméret előnyben részesíti a tabletet az okostelefonon a futó programok használatakor, pontosabban, ez megkönnyíti a váltást közöttük.

Fénykép és videó

Fényképekhez és videókhoz egy okostelefon jobb, mint egy tabletta, mivel az optika minősége meghaladja a tabletták minőségét.


Fotó: android.mobile-review.com

Videók és fényképek megtekintése

Ha az okostelefonok jobb minőségű fotómodellje lehetővé teszi, hogy nagyszerű fotókat és videofelvételeket készítsen, akkor még ugyanazok a fényképek és videoklipek is jobbak egy sokkal nagyobb és jó minőségű tablet képernyőn, nem is beszélve a HD tartalmakról és az interaktív TV-ről.


Fotó: static.migom.by

Munka dokumentumokkal

Az okostelefonokon és táblagépeken található dokumentumokkal való együttműködéshez javasolt szoftver a hatékonyabb hardverekre összpontosít, és minden processzormagot helyesen tölt be. Ezért a tabletta itt egy figyelemre méltó előnnyel rendelkezik, amelyet ismét nagy kijelzővel egészítenek ki.

játék

Ha úgy dönt, hogy grafikus játékokat szeretne játszani, akkor a hatékonyabb processzor és a nagyobb képernyőméret minden bizonnyal előnyös lesz a táblagép számára. Különösen fontos azoknak a játékoknak, amelyekben a kis részletek meghatározóak a játékban.

szolgáltatások

Kezdeti pénzügyi befektetések

Paradox módon, de a tabletta átlagos költsége még mindig alacsonyabb, mint az azonos átlagos okostelefon. Valószínűleg ez annak a ténynek köszönhető, hogy az emberek tömörségre törekszenek, és egy mobiltelefonra sokkal gyakrabban van szükség, mint egy tabletta, különösen egy „tablet” helyett egy meglévő személyi számítógép, laptop vagy netbook.

Az akkumulátor cseréje

Az okostelefonon lévő akkumulátor cseréje még gyermek számára is szellő. Vásároljon egy új akkumulátort, nyissa ki a körömfedelet, húzza ki a régit, és tegyen egy újat. Minél többet és egy új akkumulátor költségét nem sújtja. Egy másik dolog az akkumulátor cseréje a táblaszámítógépben. Ha a tapasztalat nem elég, akkor szakember nélkül nem lehet. Ezen túlmenően, egy új akkumulátor költsége a táblagépnek rendezett összeget fog fizetni.

Kijelző javítás

Ha a képernyő összeomlott, akkor a kellemetlen, és még katasztrofális is mindkét modul számára. Elméletileg a tabletta képernyő törésének valószínűsége nagyobb, mert finomsága és lenyűgöző mérete miatt. Meg kell változtatni egy szakemberrel, és az ár természetesen magasabb a tablet kijelző javításakor. Ne feledje, hogy legolcsóbb tabletták eredetileg "eldobható" és nem javítható (nem lehet szétszerelni).

megállapítások

Pontosan érdekli:Komplett tabletta kiválasztás

Tehát: jobb, mint egy okostelefon:

 • videók, fényképek, számítógépes grafikák megtekintése;
 • Elektronikus könyvek olvasása;
 • nagy dokumentumokkal dolgozni;
 • játékidő játékok;
 • kényelmes internetes szörfözés;
 • munka térképekkel, útvonalakkal;
 • és egyéb szoftveralkalmazások.

A táblaszámítógép alternatívája egy laptopnak vagy netbooknak, amely előtt tömegük és méretük nyer.Tökéletes, mint könnyű és kompakt eszköz bemutatására olyan helyiségekben, amelyek nincsenek felszerelve ehhez, kellemes multimédiás megtekintés hosszú utazások és járatok során.

Az okostelefon:

 • első mobiltelefon, sms és mms-messenger;
 • tisztességes fotó- és videokamera;
 • és csak ezután azt jelenti, hogy multimédiás és internetes szörfözés.

De az okostelefon előnye, hogy a tablettát tömören és könnyedén viseli, nem kétséges.

Mi a jobb vásárolni - tabletta vagy okostelefon?


Fotó: www.blogcdn.com

Ha olyan ultramodern ember vagy, aki szereti a mobilitást, a tömörséget, a teljesítményt, a sebességet, a multimédiát, és mindig trendben akar lenni, akkor az okostelefon és a tablet jelenléte ideális megoldás lenne. Akkor csak eldöntheted magad, vagy inkább ezek az elektronikus modulok megmondják, hogy mikor és melyik eszközt könnyebb, kényelmesebb és helyesebb használni.

Kellemes vásárlást!

Figyelem! Az információk pontossága és a rangsor eredményei szubjektívek és nem reklámok.

értékelés

kiválasztás

Új technológiák