értékelés kiválasztás Új technológiák vélemények

A legjobb jachtlakkok

Yacht lakkok: szárazföldön és tengeren

A legjobb jachtlakkok

Yacht lakkok: rövid oktatási program

A hajófestékek terjedelme igen széles: az országbútorok lakkozásától kezdve a faházak külső falainak befejezéséig, sőt a hangszerek felületének fedezésére is.

Amikor a hajófesték megszárad, egy nagy védő- és szilárdsági tulajdonságú film képződik: a lakkozott felület nem halványul a napban, nem fél a kopástól és mechanikai hatásoktól, tökéletesen megőrzi a megjelenést még agresszív légköri körülmények között is (tengeri köd, magas páratartalom, stb.).

A festékek és lakkok ezen osztályának neve alapján nincs szükség a tévhitelésre, és reméljük, hogy a hajófestékek kiváló minőségű és hosszú távú védelmet nyújtanak minden felületen. Igen, a lakhtnye lakkok megbízhatósági határértéke jóval magasabb, mint a hagyományos lakkoké, de figyelembe kell venni néhány árnyalatot. Függetlenül attól, hogy milyen jó minőségű yacht lakk van, ha egy újonnan épített fürdő falát kezeli velük, a lakk bevonatának gyors repedése nem kerülhető el.

Ne feltételezzük, hogy feltételezzük, és állítanád a jachtlakk nagy tartósságát: először a nedvesség elleni védelemre szolgál, és a mechanikai szilárdsági tulajdonságok lényegesen alacsonyabbak, mint a hagyományos SUV-k. A hajófestékek egyik fő előnye a rugalmasság, és a hátránya alacsony hőmérsékleten törékeny. Kiválasztva a legjobb jachtlakkot bármilyen munkához, „egyensúlyt” kell készítenie, gondosan mérlegelve az összes előnyt és hátrányt, miután gondosan megvizsgálta az összetételt, az ajánlásokat és a használati utasítást.

Egyes festők úgy vélik, hogy az eredeti nevek, mint például a „jacht”, a „hajó” vagy a „fedélzet”, nem más, mint az értékesítési trükkök az ügyfelek figyelmének felkeltésére és a lakkok egyedi tulajdonságainak meggyőzésére. Valóban, a lakkok általánosan elfogadott osztályozásában ilyen kategóriák hiányoznak.

Yacht lakk osztályozás

Yacht lakk osztályozás a fényesség fokának megfelelően meglehetősen önkényes. A fényes lakkok fényes fényt adnak a felületnek, jó visszaverő képességük van. A mattlakkával kezelt felület nem ragyog; gyakorlatilag nincs por és kisebb szennyeződés. Közbenső megoldás egy félfényes vagy félfényes lakk. Mindazonáltal rendkívül körültekintő lenne, ha a lakkot csak az általa kezelt felület megjelenésekor választanák ki: fontosabb a kémiai összetétel, amely meghatározza a hajólakk működési jellemzőit.

A hajófestékek fő típusai:

  • alkid;
  • uretán-alkid vagy alkid-uretán (az összetevők arányától függően);
  • akrilát.

Amint azt az értékesítési statisztikák mutatják, a legnépszerűbbek alkid yacht lakkok. Valószínű, hogy a vevőket viszonylag alacsony ár és a tartósság viszonylag magas aránya vezérli. Azonban a magas toxicitásuk miatt az alkid lakkok beltérben nem használhatók: először szárításkor mérgező oldószerek gőzei szabadulnak fel, majd később kevésbé illékony veszélyes vegyületek. A mechanikai hatások átlagos intenzitása miatt az alkid yacht lakkok 4-5 évig megőrzik a felület megjelenését.


Összetételben uretán-alkid-yacht-lakkok toxikus oldószerek is jelen vannak, de ezek mennyisége sokkal alacsonyabb, mint az alkid oldószerekben. Az ilyen lakkok beltérben használhatók. Az uretán lágyítók megelőzik a veszélyes vegyi anyagok elpárolgását. Ezeknek köszönhetően a lakk teljes szárítása után kialakult film nagy rugalmassággal és jelentős hőmérséklet-változással szembeni ellenállással rendelkezik. Egyébként az uretán-alkid lakk az egyetlen lehetséges lehetőség a „meleg padló” rendszerrel felszerelt házak számára: a többi hajófesték nem valószínű, hogy ellenáll a gyakori hőmérsékletváltozásoknak, és repedésekkel borítja őket.

Összetételben alkid-uretán jachtlakkok az alkidok dominálnak, ami magas szárítási sebességet és termikus stabilitást biztosít. A nagy teljesítmény érdekében magas toxicitást kell fizetnie.

A legbiztonságosabb az emberi expozíció szempontjából akril yacht lakkokamelyek víz alapúak. A mérgező anyagok tartalma minimális. Rendeltetésszerűen - hajó-, hajó- és jachtfelületek befejezése - nem ajánlott akril lakk használata; csak a vízzel nem érintkező fa feldolgozása megengedett. Azonban néhány akril lakkgyártó felveszi a „yacht” címkét, kiemelve a termék kiváló teljesítmény-jellemzőit.

A felső jachtlakkok

A legjobb jachtlakk kiválasztása meglehetősen kihívást jelent. Számos paramétert kell figyelembe venni: cél, fogyasztás, költség, környezetbarát, különleges követelmények, tartósság stb. A táblázat a legnépszerűbb jachtlakk márkákat mutatja a fogyasztók népszerűségének csökkentésével.

A márka

jel

alapítvány

kinevezés

jegyzetek

fogyasztás

Ár / liter, dörzsölje.

Tikkurila (Finnország)

 

Tikkurila Supi Saunasuoja 

fényes

akrilát

Falak és mennyezetek magas páratartalmú helyiségekben

Nem tartalmaz UV-védő anyagokat

1 liter 11-12 méterre2

570-től

Tikkurila UNIKA SUPER félfényes

Uretán-alkid

Belső és külső felületek feldolgozása

Ellenáll az UV sugárzásnak és a szélsőséges hőmérsékleteknek

1 liter / 10-11 m2

550-től

Tikkurila UNIKA SUPER

unalmas

Uretán-alkid

Bármilyen belső és külső fafelület

Rendkívül erős az éghajlati hatásokra

1 liter 11-12 méterre2

570-től

Marshall (Törökország)

Marshall protex

fényes

Alkid-uretán

Külső használatra ajánlott.

Műanyag, puha

13-14 m2

300-tól

Marshall Protex Yat Vernik

unalmas

Uretán-alkid

Külső használatra ajánlott.

Ellenáll a magas páratartalomnak, kopásnak

11-12 m2

440-től

PARADE (Oroszország)

PARADE L20

fényes

Alkid-uretán

Külső használatra ajánlott.

Nem sárgára, hangsúlyozza a fa textúra

10 m2

270-től

Poli-R (Törökország)

Poli-R

csiszolta

Alkid-uretán

Külső használatra ajánlott.

A keménység és a rugalmasság optimális kombinációja

13-14 m2

290-tól

Prestige (Oroszország)

presztízs

fényes

alkid

Csak külső használatra

Gyorsan szárad, sós vízben stabil

7-9 m2

160-tól

NEOMID (Oroszország)

NEOMID YACHT

Fényes, matt, félmatt

Alkid-uretán

Külső és belső használatra

Az időjárás- és kopásállóság növelése

10-13 m2

190-től

Eurotex

Eurotex Rogneda

Fényes, félfényes

Alkid-uretán

Külső és belső használatra

Magas rugalmasság, sós vízzel szemben ellenálló

6-7 m2

320-tól

Melyik hajófesték jobb vásárolni?

A statisztikák szerint a hajó- és hajófelületek kezelésére csak egy a hajólakk több száz csomagjának megvásárlása. Ez nem meglepő: az egy főre jutó oroszországi jachtok száma sok kívánnivalót hagy. Azonban a jachtlakkok értékesítése folyamatosan növekszik, ami nagyrészt az egyes faházak népszerűségének gyors növekedésének köszönhető. A fa nagyon szeszélyes anyag, és megbízható védelem nélkül gyorsan használhatatlanná válik. A hajófesték segít megvédeni a fát bármilyen légköri expozíciótól: az ultraibolya sugárzás, a páratartalom és a hőmérséklet változása, valamint a part menti területeken az agresszív tengeri köd. A jó hajófestékek sora meglehetősen széles, és nincsenek univerzális tulajdonságokkal rendelkező termékek, amelyek alkalmasak bármilyen feladat megoldására. Az alábbiakban egy táblázat a legjobb jacht-lakk márkákról, a funkcionális céltól függően.

feladat

A jachtlakk legjobb márka

Csónakok, hajók és jachtok (tengeri víz, vízvonal felett) felületi kezelése

Prestige, Rogneda Eurotex

Csónakok, hajók és jachtok (friss víz, vízvonal felett) felületi kezelése

Tikkurila UNIKA SUPER, NEOMID YACHT

Fafelületek feldolgozása magas páratartalmú helyiségekben

Tikkurila Supi, Marshall Protex Yat Vernik

Az intenzív mechanikai terhelésnek kitett fafelületek (falak, korlátok, keretek, ajtók) befejezése

Prestige, PARADE L20

Fapadlók, kültéri bútorok befejezése

Marshall Protex Yat Vernik, Poli-R

Yacht lakkok használata: egyszerű szabályok

Bármelyik lakklakkot választja, az alkalmazási módszer minden márkához azonos.

  • Először is, a fa felhordása előtt alaposan szárítsuk meg, és a maradék nedvességtartalma legfeljebb 20%.
  • Másodszor, ajánlatos kezelni a fa felületét antiszeptikus adalékokkal rendelkező alapozóval a lakk befejezése előtt.
  • Harmadszor, az optimális eredmény eléréséhez 2-3 réteg lakkot kell alkalmazni. Ha szeretné, kísérletezhet a színnel egy kompatibilis színséma hozzáadásával.
  • Negyedszer, minden további réteget csak az előző egy teljes szárítása után kell alkalmazni.

Ha a jachtlakkot a felszíni újrafeldolgozás feldolgozására használják, akkor az előző réteget gondosan el kell távolítani, különben megduzzadhat és megrepedhet.

Meglehetősen nehéz előre látni a hajófestékek használatának minden árnyalatát, ezért a vásárláskor tanácsos ajánlani egy tanácsadótól, aki a festék- és lakkbevonatok gyártásában és alkalmazásában illetékes.

Figyelem! Az információk pontossága és a rangsor eredményei szubjektívek és nem reklámok.
Értékelés kategóriákban:

értékelés

kiválasztás

Új technológiák