értékelés kiválasztás Új technológiák vélemények

10 legnépszerűbb autó 2017-ben

A világi hírnév barométere "népi autók"

10 legnépszerűbb autó 2017-ben

Az autó népszerűsége nem annyira kifejezetten a népszerűsített márkában értékesített modellek számában jelenik meg, mint az emberek szívében. Ez a szerelem számos összetevőből áll, mint például az autó ára, felszerelése, külső, belső, megbízhatóság, minőség, biztonság, kezelés, karbantarthatóság, garanciaidő, üzemeltetési költség. Ezeknek a paramétereknek az aránya és végső soron az emberek népszerűségét adja az autónak, nem pedig luxusnak, hanem szállítóeszköznek.

A hazai autópiac lassan, de biztosan a válság hatásával szembesül: az új autók értékesítésének száma az országban folyamatosan növekszik. És az "emberek szeretete" tetején várhatóan olyan cégek voltak ismertek, amelyek költségvetési modelljeiről ismertek: a vásárlók többsége kénytelen választani egy korlátozott pénzügyekkel rendelkező új autót. Éppen ezért a szeptemberi vitatott vezető maradt AvtoVAZ, ez év januárja óta értékesített autók száma.

Az AvtoVAZ példája azonban arra utal, hogy az országban a legmagasabb eladások ellenére az adott modell első helyét vette figyelembe Kia - A költségvetési szegmens versenye most nagyon akut, és az ár önmagában nagyon nehéz vonzani. Ha nemcsak az eladásokat, hanem a változás dinamikáját is figyelembe vesszük, akkor az utaspiaci harc képe érdekesebbé válik: ha Kia Rio nemcsak a tenyerét tartja, hanem 18% -os növekedést is mutat a tavalyi évhez képest, akkor Az örök rivális és társplatform, a Hyundai Solaris 1-ről 4-re esett, 20% -os csökkenéssel.

1. hely - KIA Rio

Egy másik újratelepítés (17 éves - nem vicc) túlélése után ebben az évben az autó elnyerte az orosz értékesítés vezetőjének címét. Valóban, a koreaiaknak sikerült megtalálniuk a legjobb megoldást az orosz vevő számára - olyan áron, amely a válság utáni normák szerint elfogadható, a vásárlónak magas színvonalú összeszerelést, valamint jól megválasztott „motorátviteli” csomagokat és modern dizájnokat kínálnak. A vásárlók számára is fontos, hogy Kia jól átgondolt stratégiával rendelkezzen az eredeti pótalkatrészek piacán - a futó alkatrészek, mondjuk, a felfüggesztések kevésbé különböznek az olcsó, nem eredeti ártól, és néha még olcsóbbak. Tekintettel arra, hogy a Rio-t önállóan lehet kiszolgálni, az autó tulajdonának költsége vonzóvá válik.

A vásárlónak komoly elektronikus segédeszközöket is kap, amelyek pozitívan befolyásolják a biztonságot: a felső konfigurációban a már ismert légzsákok és az ABS mellett rendszeres stabilitás, figyelmeztetés a vészfékezésre stb. Az autó megfelel azoknak, akik gyorsabban akarnak vezetni: egy 123 lóerős 1,6 literes motor, amely hatfokozatú "mechanikával" kombinálva lehetővé teszi, hogy a Kia Rio meglehetősen gyorsan elinduljon a helyéről, és a gázpedál alatt van egy mozgásteret.

Ami a kabinot illeti, az elfogadható a kényelem szempontjából, és felszerelése nem a kétezer évre vonatkozik. És ez fontos - a piac egyik legnépszerűbb terméke, a Renault Logan egyszerre csak ár- és legendás elpusztíthatatlansággal próbálta megvenni az ügyfelet, de az ifjúsági stílus stílusát ... hogyan mondhatnánk meg halkan ... még mindig elveszett.

2017. novemberében ígéretet tesz egy jól ismert autó iránti érdeklődés fokozására - támogatva a „közel-regionális” városi csuklós modellek létrehozásának tendenciáját, a Kia bejelentette a Rio X-Line értékesítésének kezdetét - a megfelelő testcsomagban egy emelkedett ferdehátú.

2 hely - Lada Granta

"Grant" fenntartja szinte stabil eladások -, hogy ebben az évben, hogy ugyanabban az időszakban a múltban, a különbség az eladott autók száma csak 6,4%.Azonban, ha tavaly januárban és szeptemberben 63 ezer autót értékesített volna a Grantnek az év legkelendőbb autójaként (de decemberben a Solaris még mindig vezető szerepet tölt be), akkor ebben az évben a Rio-ról már 10 ezer rés volt: vevők készen állnak arra, hogy nagy összegeket adjanak a legjobb felszereléssel rendelkező autóknak, nem beszélve az AvtoVAZ elvi elvárásairól, akik ezt a modellt úgy hívják, mint a „Bevándorlók álma”. Lada Granta 370 ezer rubelt ér.

Az autót eredetileg a legnagyobb költségvetésként hozták létre, így a berendezések szintje nem érhető el. A motorok listájában az 1,6 literes nyolcszelep, amely mindenki számára ismerős, továbbra is fájdalmasan fájdalmas - még 2011-ben is, az összekötő rúd-dugattyús csoport komoly enyhülése miatt, de a szovjet G8 gyökerei még messziről is láthatóak. Továbbá, ha a szelep időzítőszalagában lévő „nyolc” nem hajlított, akkor a CPG felülvizsgálata most arra kényszerít, hogy közelebbről megvizsgálja a csuklópántokat - most a dugattyú garantáltan megfelel a szelepekhez. A VAZ hagyománya szerint az autónak „Sport” változata is van, ha 114 LE-es autónak nevezhetjük. a motorháztető alatt.

Az átvitel választása azonban nem rossz - nem csak mechanikus „ötfokozatú”, hanem egy automatikus (sajnos, négy lépés) és még egy „robot” is. Azonban a legkedveltebbek a „mechanika” változatok, amelyek mind olcsóbbak és megbízhatóbbak, különösen azért, mert a japán Jatco géppuska már meghaladta a harminc éves építési időt.

A biztonsági rendszerek összessége hagyományos - legfeljebb két légzsák, ABS. Sőt, az utolsó „Grant” -re van szükség, mint a levegő - nehéz fékezés esetén egy könnyű autó oldalirányban halad, nagyon nehéz tapasztalni egy tapasztalatlan vezető számára a pályát.

3. hely - Lada Vesta

Két évig a piacon élt, a "Vesta" nagyon népszerűvé vált - megfizethető ár fenntartása mellett - sokkal kellemesebb megjelenésű, mint az üzem korábbi "munkái". Ezzel egyidejűleg a Renault-Nissan cégkel való együttműködés nemcsak a tisztességes megjelenést, hanem a kölcsönzött alkotóelemek jelentős részét is elhozta: bár a Vesta kizárólag hazai motorokkal van felszerelve, a sebességváltó, a kormányzás és a fékek már jól ismertek a Renault gépkocsik számára.

A biztonsági lehetőségek halmaza is elég jó: már az alapkonfigurációban, az árfolyam-stabilitás rendszerében a szokásos ABS-en túlmenően az emelkedés indításának vezérlését is alkalmazzák. Nemcsak az első utasoldali légzsák, hanem az oldalsó légzsákok is megjelennek a gazdagabbakban - nem csoda, hogy az ütközési teszt eredményei szerint az AvtoVAZ ötletgyűjteménye szilárd 4 pontot mutatott, ami önmagában nem rossz a költségvetési szegmensben, és kétszer a Togliatti üzem számára. A "Vesta" értéke 567 000 rubel.

A belsőépítészet és az illeszkedő elemek minősége szempontjából a Vesta nem tűnik csúnya kiskacsa a versenytársak hátterében: bár a belső térben tükröződő vállalati „X-design” nem tetszik mindenkinek, szemben a „Vesta” szállítószalagon megváltoztatott „Prior” -jával, hatalmas előrelépés. A modern multimédiás fejegység, az automatikus klímaberendezés már jó ajánlat a költségvetés számára. De a Vesta forte határozottan a felfüggesztés: míg a külföldi autók a legjobb helyzetben vannak Oroszország számára, mindent itt az utunkra terveztek. Szóval, jó irányíthatósággal, a „Vesta” még mindig nem rázza meg a lelket azon, ami valamilyen okból tekinthető útnak, és Kia Rio után különösen jó érzés.

4. hely - Hyundai Solaris

Kia Rio legközelebbi rokona idén az értékesítés anti-minősítésének vezetője lett, míg más keresletcsökkenést mutató modellek esetében a százalékos arány néhány százalék, a Solaris pedig 20-at nem sikerült - ha tavaly-szeptemberben 66 ezer autót adtak el, akkor idén csak 53 ezer.

És ebben az évben kezdődött az újratelepített verzió eladása, amely elméletileg támogatta a keresletet. Az autó nemcsak kifelé frissült, hanem biztonságosabbá vált: az ARCAP-módszer szerint 16 pontot kapott 16-ból, ami minden más versenytársat elkerüli.Mondván, az első testben lévő Solaris egyszerre csaknem a felét kapta.

De sajnos, a frissítés nem segítette a Solaris-t - az ár, ami semmiképpen sem a legjobb megoldás, az alapcsomag már 624 900 rubelt tartalmaz. Összehasonlításképpen: a "Vesta" és a "Grant" ugyanazzal a motorral sokkal olcsóbb, itt a koreai "bázis" árán gazdagabb beállítást kaphat. Ha a "Solaris" -ot a felső konfigurációban vesszük, akkor az ára több mint egy millió - és itt már sokkal kiemelkedőbb versenytársak vannak.

A belső kialakítással kapcsolatban nincsenek nagy panaszok: olcsó, de óvatosan készülnek, és csak az újonnan kialakított többfunkciós kormánykerék láthatóan a kezébe csúszik. Pontosan kevés embernek tetszik - ez egy mérgező kék háttérvilágítás, ami lehetséges, a szürkületben észrevehetően fogyasztó szemek. Úgy tűnik, hogy ez egy kicsit, de az értékesítés ilyen apróságokból áll.

5. hely - Hyundai Creta

A kereszteződés iránti kereslet évről évre növekszik, és ez lehetővé tette, hogy Kréta nagyon sikeresen lőjön: a tavalyi évtől szeptemberig csak 8 és fél ezer gépkocsit értékesített, idén már Hyundai már 37 ezer darabot értékesített, az értékesítés növekedése több mint 330 százalék volt!

Valóban érdekesnek tűnt Creta. Már a „bázisban” egy 123 lóerős motort használnak, a felső változatban - 150 LE. Tehát még a teljes meghajtó dinamikájának elvesztésével és a maximális sebességgel sem. A kombinált ciklusban a gép 7-8 literes fogyasztáshoz illeszkedik, a motor típusától és a sebességváltótól függően.

Az off-road képességek meglehetősen komolyak (persze crossover szabványok szerint) - mégis 190 mm-es távolság és rövid túlnyúlások gyakran segítenek a teljes hajtás nélkül is. Azonban a többkerekű meghajtású változatok sokkal érdekesebbek, mert a félfüggő hátsó felfüggesztést önállóan cserélték ki: ezeknek a Kreta változatoknak a kezelése észrevehetően jobb, és maga a felfüggesztés kényelmesebb. A Renault előtt azonban, akinek volt ideje megszakítani a crossover felfüggesztést, először a Dusteren, majd átadta a döntést a Kaptur-nál, a Hyundai messze nem a komfort szinttől - az aszfalton is, a Creta felfüggesztés is hangsúlyozza az útfelület hibáit.

A sebességváltó és a motor nincs teljesen logikusan hangolva - igen, éles reakciók a présgázra kellemesek a városban aszfalton, de elkezdenek feszülni a hóval borított pályán: nehezebb elmenni, mint a versenyző autóknál. De ezt a kabin méretei indokolják - ha emlékszel ugyanarra a Dusterre, akkor a Creta sokkal tágasabb lesz, mind hosszában, mind szélességében.

Ár Hyundai Creta - 880 000 rubelt.

6. hely - Volkswagen Polo

Ha az öt legnagyobb értékesítési vezető a 21. század szellemi élete, akkor Polo közülük valódi „öregnek” tekinthető: ennek a modellnek a története 40 évvel ezelőtt kezdődött. A modern generáció eszközeinek szilárd neve és jó felszereltsége van, beleértve a teljes munkaidős bi-xenon fej optikát is, amely a fordulási terület megvilágítását szolgálja, amely automatikusan aktiválódik, amikor a kormányzás elkezd mozogni, ha a fordulási jelek be vannak kapcsolva. A póló kialakításában nincsenek olyan sikoltozó megjegyzések, hogy a koreaiak szeretik a bűnt - ez komoly, és valaki számára ez egy kicsit unalmas. Azonban, ellentétben a versenytársakkal, amelyek a felső szintben már több mint egy millió dollárt fizettek, a Polo megtartja a költségvetési autó címét: a „tetején” egy kicsit több mint 800 ezer rubelt fog fizetni.

Az autó dinamikája nem éri el sem az alap 90 lóerős motort, sem a felső 110 lóerős motort. Ez különösen érzékelhető automata sebességváltóval, sima és észrevehetetlen működés közben, de jelentősen hajlamos a mért vezetési stílusra.

A Volkswagen marketingesek egyértelműen egy fejlettebb generációra számítottak, mint a Kia Rio vagy Lada Vesta alkotói. Ez is hatással volt az értékesítésre - a Rio nem csak kétszer annyit értékesített, hogy a Polo eladások még az előző évhez képest is elszenvedtek.

7. hely - Renault Duster

Az oroszországi Duster-értékesítés komolyabb volt, mint Polo: itt már 7,3% -os csökkenés volt, és ez nem kevesebb, mint 3000 autó. Oroszországban, mint mindig, későn (még Ukrajnában is korszerűsítették a Renault-modellvonalat) nem javították az autókereskedelemben felkeltett autó iránti igényt: bár Duster komoly földterületet kapott, még mindig megtartotta a jó öreg szalon jeleit. Logan. " Ha felidézzük a „korlátozott sorozatú” Dakar Edition-t, akkor még el is szórakozhat - a hátsó kerék meghajtóját összekötő elektromágneses tengelykapcsoló, a „Duster” hagyományosan hajlamos túlterhelésre terhelés alatt, így a Dakar támadás nyilvánvalóan nem érdemes gondolkodni.

Ennek ellenére a „Duster” továbbra is a legkelendőbb Renault-autó Oroszországban - bármit mondhatnánk, ez az ország egyik legolcsóbb, teljes körű hajtású autója, ugyanakkor megbízhatósága nem sokkal jobb, mint a hazai SUV-ké. A szerzőnek egyszerre kellett találkoznia egy olyan autóval is, amelynek tulajdonosának egy hetente égő olajnyomásos lámpája volt: bár ez a benzinegység hangosabban hangosabb volt, mint egy dízelmotor, folytatta a munkát.

A "Duster" ára 640 000 rubel után kezdődik.

Mint SUV "Duster" nagyon specifikus - nem rendelkezik "vas" zárakkal vagy alacsony számmal. Mindazonáltal a rövid első nem rossz helyettesíti az alsó (az első városban gyakorlatilag haszontalan), és az ABS-rendszer megtanulta, hogy szelektíven lelassítsa a hátsó kerekeket, betöltötte a differenciálművet, és arra kényszerítette, hogy egyenletesebben nyújtsa a nyomatékot. Jobb, ha nem megy a szennyeződésbe az „automatikus” - csak négy program van, amelyek közül az első túl hosszú.

A „Duster” fontos előnye a turbó-dízelmotor jelenléte a motorok körében: nemcsak gazdaságos, hanem nagyon jó. Ezért a dízelmotorok magas költsége ellenére is jó keresletük van.

8. hely - Lada röntgen

Az X-Ray kiváló eredményeket mutatott: az elmúlt évben az értékesítés növekedése több mint 80 százalék volt. Nagy érdeme ennek a B0 platformnak a használata, amely bizonyította magát a Loganban és sok más autóban. Tehát, ha röntgenfelvételt vásárol, nem lehet félni a felfüggesztés erőforrásairól, amely, bár modernizálták, megtartotta a jellegzetes és tökéletesen felismerhető tulajdonságokat, és néhány esetben még megbízhatóbbá vált (például a tervező nem volt hajlandó nyomni a labdát a karokba). Ebben az esetben az autó, bár egyértelműen hasonlít az új Renault Sandero Stepway-hez, még mindig rendelkezik saját „arcával”, és nagyon érdekes.

Az autó csak háztartási gépekkel érhető el, a közelmúltban a 110 lóerős Nissan motorral szerelt változat megszűnt. Csak két sebességváltó áll rendelkezésre, amelyek közül választhat - mechanika és egy robot, és eddig még nem vezették be: ha a kézi sebességváltó 100 ezer, második és harmadik sebességfokozat-szinkronizálóhoz megy, akkor a „robot” -al nemcsak gyakrabban kell megváltoztatnia a tengelykapcsolót, de minden második MOT-nak hozzá kell igazítania a tisztek beállítási pontját.

Egy ilyen „nedvesség” nem tudott segíteni, de befolyásolni az értékesítést - összességében az idei röntgen eredmények nagyon közel állnak a Toyota RAV4-hez, ami sokkal vonzóbb a felszerelés és a kényelem szempontjából, és a Chevrolet Niva, amely minden hiányossága miatt elkerüli a röntgenfelvételt könnyű aszfalton kívül.

A Lada X-Ray költsége 567 000 rubel.

9. hely - Toyota RAV 4

A RAV4 vonal már több mint 20 éve a piacon volt, és jellemzően az „aluljáró” jelenlegi módja is befolyásolta azt: ha az autó eredetileg kizárólag négykerék-meghajtású volt, amely szintén a névben látható, a harmadik generációban állandóan összekapcsolódott, és 2011-ben év megjelent és az autó első kerék meghajtó változata.

Az értékesítés tetején a RAV4 továbbra is a legdrágább autó: az alapkonfiguráció minimális ára nem éri el a félmillió rubelt. És hogy a pénz ne vásároljon egy teljes meghajtót - ebben a kiviteli alakban az autónak csak az elülső része van, nincs választéka a motoroktól: csak két literes benzin 6 sebességes "mechanikával". Ahhoz, hogy az összes kerék meghajtásával lehetősége legyen 90 ezret fizetnie, de figyelembe kell vennie, hogy ebben az esetben a sebességváltó változó lesz: jó választás a város és az autópálya számára, de a sárba költözés még nyugodtabb a "mechanikán". A kézi és négykerék-meghajtású autó már nem vásárol olcsóbb, mint 171 millió rubelt.

Mindazonáltal a RAV4 továbbra is nagyon érdekes megjelenésű és modern autóban, így még a legendás „Toyotovskaya” megbízhatósággal is. Az elektronikus rendszerek száma egy magasabb osztályú gépkocsival vitatkozhat: a RAV4-ben még az útjelző és útjelző felismerési rendszer is rendelkezésre áll.A futurisztikus belső tér ellenére a kezelőszervek helyzete nem okoz problémát, kivéve a bekapcsolt ESP gombot: a kormánykerék bal oldalán, a hajtásvezérlő gomb mellett keresed.

10 hely - Chevrolet NIVA

Az orosz piac legolcsóbb és ugyanakkor "őszinte" SUV-je továbbra is az értékesítés csúcspontja. A jó öreg Niva gyökerei miatt a Shniva egy 1,7 literes motorral rendelkezik, csökkentett számú kézi sebességváltóval, és az összkerékhajtás mechanikus középső differenciálzárral rendelkezik. Ezért a naftalin szaga ellenére, és őszintén szólva íztelen design, jól ismert építési minőséggel, gyenge felszereltséggel, Chevrolet Niva megtartja népszerűségét azok között, akiknek csak szükségük van a türelemre. A snorkel jelenléte az opciók listáján erre utal - önnek nem kell telepítenie magát, problémákat okozva a közlekedési rendőrséggel az autó kialakításának változása miatt.

Ebben az esetben még egy elavult motor is, amely valahogy a modern ökonómához vezetett, előnyei vannak: tökéletesen ismeri a javítóművészeket, és sok Shniv-tulajdonos jól működik a saját karbantartásával és javításával. Tehát félmillió fiatalabb konfigurációban igen érdekes választás azok számára, akiknek gyakran ki kell mennie az aszfaltból.

Kívánság szerint az autót kissé frissíthetjük: a LE + Chevrolet Niva biztonsági övfeszítőket, ABS-t, elektromos berendezéseket, frissített vezetőüléset állíthat be állítható deréktámasszal és magassággal. Igaz, egy ilyen gép akár 700 ezer rubelt is fizet.

találatok

Az orosz piac természetes tendenciája nagy érdeklődést mutat a legváltozatosabb autók iránt: ebben az évben a legmagasabb eladásokban az autók majdnem fele rendelkezik mindegyik hajtóművel, és nemcsak a crossoverek, hanem a kifejezett off-road képességekkel rendelkező autók is. Természetesen a legnépszerűbbek a legnépszerűbb autók: az összes modell értékesítésében a VAZ és a koreai aggodalmak vezetnek, a Renault pedig a sarkában. Mivel azonban az árak hasonlóak, az orosz autó-rajongó még mindig előnyben részesíti a kiemelkedő márkákat - a Volkswagen és a Toyota példája ezt egyértelműen jelzi.

De a legfontosabb dolog az, hogy a kereslet emelkedő tendenciája nyilvánvalóan megnyilvánult - ha a 2015-ös évhez képest a 2016-os csúcs minden vezetője elvesztette az értékesítést, most már növekedést mutatnak. A preferenciák is megváltoztak - a Solaris példa különösen indikatív. Az AvtoVAZ meglehetősen jól erősítette pozícióját - a Granta és a Vesta népszerűsége volt, és az X-Ray a Chevrolet Niva-t a nyolcadik helyről tudta mozgatni.

Még nincs szerencséje, a Renault - aki korábban a legnépszerűbb Logan volt, aki elhagyta a 10-es csúcsot, egy lépéssel lefelé haladt. Bizonyos mértékig a vállalatot a Kaptur mentette meg, aki hozzáadta részesedését a teljes értékesítéshez (idén 11. hely), de eddig semmi sem tiltakozhat a koreaiak és a VAZ ellen a francia között. Bár, ha emlékszel, ki most a VAZ tulajdonosa?

Figyelem! Az információk pontossága és a rangsor eredményei szubjektívek és nem reklámok.
Értékelés kategóriákban:

értékelés

kiválasztás

Új technológiák