értékelés kiválasztás Új technológiák vélemények

A padlólap kiválasztása

A padlólapok típusai, jellemzői, jellemzői - mindent megvizsgálunk szakértőinkkel

Sokan gondolkodnak az új padlóburkolatok cseréjéről vagy új padlóburkolásáról a következő javítás során vagy az új lakások befejezésekor. A modern építőanyag-piac különböző típusú bevonatokat kínál, és az egyik legnépszerűbb ma a padlólap.

Milyen előnyei vannak ennek az anyagnak? A fapadló nagyszerű alternatívája a hagyományos fapadlónak. Minden tulajdonsága megvan, melynek köszönhetően meleg, kellemes tapintású, környezetbarát, vizuálisan vonzó padló tulajdonosa lesz. A parketta a parketta és a tömörfa cseréje volt. Ma Európában a fapadlók több mint fele ebből az anyagból készül.
 

A padlólap szerkezete

A parkettával ellentétben a parketta három különböző rétegből álló rétegből áll. A tábla felső rétege, néhány milliméter vastag, ami különböző lehet a különböző modellekben és 1 és 6 mm között, értékes textúraból készül, gyönyörű textúra. A középső és az alsó rétegek olcsóbb fából készülnek, melyet leggyakrabban erre a fenyőre, vörösfenyőre használnak. A szál felső rétegében párhuzamosan van elrendezve a tábla hosszával, átlagosan - az alján és az alján -. Az ilyen szálak többirányú elrendezése eredményeképpen a parketta fedéllel olyan pozitív minőséget kap, mint a padló minimális deformációja a telepítés után.


A padlózat padlója gyakorlatilag nem deformálódik, amikor a helyiség hőmérséklete és páratartalma csökken, ami nem a darab parketta esetében. Ennek a szerkezetnek köszönhetően a padló sokkal olcsóbb lett, mint a parketta, de ugyanakkor tartósabb.

A padlólapok típusai

Különböző típusú padlólapok mérete, a felső rétegben használt fafajok, a lamellák száma, vagyis az egyik táblán lécek és a felső felület különböznek. Az anyag kiválasztásánál figyelembe kell venni ezeket a mutatókat.

A tábla felső rétegéhez hagyományos vagy egzotikus fa használható. Leggyakrabban tölgy, bükk, kőris, dió, nyír, cseresznye táblát talál. Az egzotikus fajták közé tartozik a merbau, a jatoba, a wenge, a tali, a dussia és más fajták. Különböző fafajták saját jellemzőkkel rendelkeznek, és a keménység, a minta, a szín jellemzi. A padlólap színe szinte fehértől feketeig választható. A modern feldolgozási módok sokféle színt és árnyalatot biztosítanak a fának. Amikor a fa eltávolítása lédúsabbá válik, a fehérítés fehéres színt ad. Az „antik” típusú kezelés kezelése mesterségesen megnöveli a fát, nemes árnyalatot ad, és a puha fa szálak megkönnyítése, bordázott felülete.

A padlólapot az egyik padlólapon a furnércsíkok (lamellák) száma jellemzi. Tehát a parketta deszkája lehet egy sávos, két sávos és három sávos. A deszkaburkolat egy hatalmas tábla. Az anyagköltség a lamellák számától függ, mint az alacsonyabb, mint a padlólap drágább.

A gyári padlólap is lakkkal vagy olajjal van bevonva. A leggyakrabban használt akril lakkokat több rétegben alkalmazzuk, s ezáltal sima, tartós felületet és nagy kopásállóságot eredményez. Az olaj, a viasz és a természetes gyanták keverékéből álló bevonat kevésbé tartós, mechanikai sérülésekre érzékenyebb, de az olajjal borított padlózat fa szerkezete fényesebb, tisztább és telítettebb. Vannak lakkbevonatok, amelyeket a Tarkett használ, amely olajnak néz ki, de a lakk tulajdonságai.

Padlólap gyártók

A padlólap nagy választéka a gyártótól függ. Ennek a padlónak a gyártásában a Kahrs, Tarkett (Tarkett és Sinteros márkák), Upofloor (Karelia márka), Barlinek, Haro Parkett, Weitzer Parkett, Amber Wood gyártói vannak.

A svéd vállalat Kahrs nagyon jó minőségű padlót gyárt. A vállalat számos nemzetközi bizonyítványt kapott, amelyek igazolják termékei minőségét és környezetvédelmi biztonságát. A cég mögött hatalmas tapasztalat van a padlólap gyártásában - végül a Kahrs alapítója 1941-ben feltalálta ezt a padlót.

Az UpoFloor Karélia és a Karelia-Upoflor globális társasága.

A Karelia márka évtizedek óta vezető szerepet tölt be a fapadló anyagok piacán. A cég Finnországból származó padlólapja már régóta népszerű a vásárlók körében. A vállalat termékeinek minőségét az elektronika gondosan ellenőrzi. A Karelia padló nem olcsó, nagy keménységű keményfából készült, nagy kopásállósággal és tartóssággal rendelkezik. Az ilyen táblával rendelkező padló a legjobb megoldás egy magánház számára.

Az UpoFloor karton főleg hagyományos fafajokból készül: tölgy, bükk, dió, juhar és cseresznye. Ennek a cégnek a padlólemezét "Select" csoportok képviselik, nyugodt, "Natur" fafajtából készült, "Roustik" élénk mintázattal, "fa" és a "Country" természetes változatosságával. .

A Barlinek padlólapot lengyel cég gyártja, és a kiváló minőséget, kiváló esztétikai tulajdonságokat, a könnyű telepítést és a helyreállítást ötvözi. 2007 óta, a cég elindította a gyártást Vinnitsa Ukrajnában. A Barlinek cég az Exkluzív csoportok padlólapját kínálja természetes, monokromatikus lamellák árnyalataival, Select - kis számú kis csomóval és zabelinnel és a családdal - különböző árnyalatokkal, tetszőleges fa mintával, zabelin és csomóval. A vállalat termékei a minőség és az ár legjobb kombinációja.


A Tarkett céget eredetileg bútorgyárként hozták létre, de a meglévő évei alatt fokozatosan átalakult a legnagyobb vállalattá, amelynek fő iránya a padlóburkolatok gyártása, beleértve a padlólapot. A parkettát Szerbiában gyártják, és általában a vállalatnak számos nagy gyára van Oroszországban és Ukrajnában. Jelenleg a Tarkett márka nemcsak Európában, hanem világszerte népszerű. A Tarkett parketta keményfa. A Tarkett cég bemutatta és elsajátította a parkettatáblák modern formában történő gyártásának technológiáját három rétegű fa felhasználásával, hét rétegű lakkbevonat használatával és a Combilock és az Ultralock lapok legerősebb kombinációjának javasolt új típusával. Tarkett padlótábla - kiváló minőségű garantált, szép, megbízható és tartós padló.

Lehetséges méretek és árak

A padlólap a különböző munkalapok vastagságában és szilárdságában, az egyes lapok méretében különbözhet. A karton teljes vastagsága 8,5 és 25 mm között lehet, a munkagéteg vastagsága pedig 0,6–6 mm. A parketta deszka kiválasztásakor figyelembe kell venni, hogy minél vastagabb a munkaréteg, annál könnyebb a padlót polírozással visszaállítani, ami létfontosságú a tartósság szempontjából. A tábla hossza a gyártótól függ, a hossza 1800 és 2500 mm között, a szélesség pedig 130-200 mm.

A padlólap költsége a gyártó népszerűségétől, a munkaréteg fafajának értékétől és vastagságától függ, és 20-60 dollárról négyzetméterenként. A drágább az egzotikus fák padlója: merbau, yatoba, wenge és mások.Az egyoldalas parketta fedéllel egy szilárd réteg furnér 1, 5-2-szer drágább, mint a három csík, kis lamellákból.

Fektetése padló

A parkettával ellentétben, amelyet csak egy professzionális képes kezelni magas színvonalú telepítéssel, a padlólemezek készítése egyszerű és minden hazai kézműves számára elérhető. A fektetés lebegő módon történhet, a lapokat az alaphoz ragasztva és a rönkökre helyezve. A munka megkezdése előtt szükség van a felszín vízszintes beállítására, a helyiség nem lehet meleg, nem hideg és nem túl nedves.

A padlólemez fektetésének költsége 8-10 dollár négyzetméterenként, így pénzt takaríthat meg magának. Az egymásra rakást a táblával kapott utasítások segítségével lehet elvégezni. A padlót közvetlenül a telepítés után használhatja, nincs szükség további munkára.

Működési szabályok

 
A padlólap nem kedveli a magas páratartalmat, a homokot, a kis alomot, ami eltömődött a szakadékban. A padló gondozásához jobb porszívót használni. A padlólap mosható, de a padlószövetnek enyhén nedvesnek, gondosan összenyomottnak kell lennie. Számos gyártó a padló speciális szerszámokat kínál, amelyek használata nemcsak tisztítja, hanem növeli a tábla élettartamát. Abban az esetben, ha a folyadék belép a padlóba, alaposan törölje le, próbálja meg megakadályozni, hogy a repedésbe kerüljön.

Télen a központi fűtésű házak túl szárazak, ami rossz hatással van nemcsak az egészségre, hanem a fapadló állapotára is. A páratartalom növelése érdekében speciális párásítót használhat, a beltéri növényeket a helyiségbe helyezheti.

Idővel a padlólap felületének mechanikai sérülések, karcolások nyomai lehetnek. Ebben az esetben a padlót a munkafelület csiszolásával vissza lehet állítani, majd a rétegeket több rétegre kell felhordani. Egy ilyen helyreállítás után a padlótábla padlója újszerűnek tűnik.
Figyelem! Az információk pontossága és a rangsor eredményei szubjektívek és nem reklámok.

értékelés

kiválasztás

Új technológiák