értékelés kiválasztás Új technológiák vélemények

Stretch mennyezet: a mítoszoktól a valóságig

Népszerű tévhitek az álmennyezetekről. Itt az ideje eloszlatni őket!


Fotó: land.allears.net
Elkezdve az anyagok megválasztását és a választék kiválasztását, sokan anélkül, hogy választ kapnának a nyújtott mennyezetekre, azok ártalmatlanságára és a negatív negatív hatások hiányára, megfosztják magukat az ízlés kifinomultságának, kifogástalan megjelenésének, fényes esztétikájának és nemes luxusnak. Itt az ideje, hogy eloszlatjuk az összes mítoszt és megismerjük a tényeket. Fedezze fel az összes rejtett, feltalált és csak az igazságot.

Szóval akkor

A feszített mennyezetek egy nagyon tartós szövet vagy film, amely a keret köré (baguette) van elrendezve, és így tökéletesen sík sík. Megkülönböztethető a szövet és a film, a zökkenőmentes és a varrott feszített mennyezetek között. A választásban természetesen minden fontos: költség, teljesítmény, megjelenés. De kezdjük a legfontosabb tényt - biztonságot.

Mítosz: Stretch mennyezet otthon nem lehet telepíteni, káros az egészségre - ez PVC!

megjegyzés:

Ez a legnépszerűbb tévhit! Természetesen a fogyasztók aggályai indokoltak: a feszített mennyezetek, mind a szövet, mind a film szintetikus anyagokból készülnek, és mindannyian olyan országban élünk, ahol senki sem bízhat meg. Ez azonban nem ok arra, hogy elérjük az abszurditást. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a szintetikus anyagok mindenhol körülvesznek minket: háztartási készülékek, linóleum, műanyag lábbeli, bútorszél, ablak- és ajtóprofilok, ruhák, kiegészítők, hűtőgépek tömörítői, élelmiszeripari műanyag, orvosi eszközök és végül gyermekjátékok. és fogkefék - mind polivinil-kloridból (PVC) készültek. Csakúgy, mint a feszített mennyezetek, amelyek egyébként mindenféle házban és apartmanban, irodaházakban, oktatási, egészségügyi és egészségügyi intézményekben, beleértve a rákkezelő központokat, valamint a nagy kiskereskedelmi láncokban, fitneszklubokban vannak felszerelve. , uszodák, autókereskedések és kiállítótermek.


Ebben a kérdésben a legfőbb dolog az, hogy megvédjük magukat a hamisítványoktól, és ehhez megfelelő bizonyítványokat kell biztosítani. Érdemes figyelmet fordítani arra a tényre, hogy például a környezetvédelmi jogszabályok és a biztonsági előírások Európában sokkal szigorúbbak, mint Kínában, és hogy az orosz gyártók szaniter-epidemiológiai megállapításokat és tanúsítványokat kapnak a tűzbiztonságra vonatkozóan.

A biztonságról beszélve érdemes megemlíteni egy másik, a választással kapcsolatos tévhit: ruhát vagy filmet? Ha úgy gondolja, hogy a szövet mennyezetek természetes anyagból készülnek, akkor nagyon tévedsz. Ezek poliuretánnal impregnált poliészterből készülnek. És károsak lesznek, vagy nem, teljesen a gyártótól függ. Ismét a biztonságos anyagok megkülönböztetése nagyon egyszerű a tanúsítványok elérhetőségével.

És a végtagok biztonságáról szóló teljes igazság végén azt szeretném mondani, hogy ebben az esetben a műanyag ablakokkal párhuzamosan nyomon követhetjük: a gyártóknak is bizonyítaniuk kellett, hogy termékeik környezetbarátak, sikeresek voltak, és most sikeresen használják.

Mítosz: A feszített mennyezetek nem teszik lehetővé a levegőt, ami üvegházhatást eredményez.

megjegyzés:

Ebben az állításban azonnal el kell dobnia a textíliát. Szövet levegő halad!

Természetesen PVC fólia. Ugyanakkor szeretném megjegyezni, hogy a linóleum padlók nem engedik át, de eddig senki sem panaszkodott az oxigénhiány miatt. Ezen túlmenően, a feszített mennyezet külső részének szellőztetéséhez nem kell semmit feltalálni - csak nyissa meg a speciálisan erre szolgáló ablakokat vagy ablakokat. Ami a belső felületet illeti, a PVC fóliák feszített mennyezetének telepítésekor speciális szellőzőcsatornákat terveznek létrehozni.Továbbá, ha a hagyományos helyiségekben a szellőztetőcsatornák technológiai résekként szolgálhatnak (amelyek zacskóval zárva vannak, láthatatlanná válnak, és nem rontják a belső megjelenést), akkor a fürdőszobákban és a konyhákban az ilyen csatornák jelenléte a légáramlás létrehozásához kötelező. Nem lesz sem kondenzáció, sem kellemetlen szagok (a fóliaból készült feszített mennyezetek egyáltalán nem szívják fel őket, és ellenállnak a vegyi anyagoknak). Ezenkívül könnyen tisztíthatók az ablakok mosására tervezett termékekkel (lehetőleg alkohol alapú).

Nem minden olyan sima a szőnyeg álmennyezetekben, elnyelik a szagokat, és a por letelepedik. A film változatához képest a tisztítás meglehetősen nehéz. A szobákból, ahol ilyen mennyezeteket telepíthet, azonnal törölheti a konyhát, de az erkélyeken és a loggiákon a leginkább: fagyálló anyagból készült feszített mennyezetek (ellentétben a PVC-nyúlványokkal, amelyek csak -15 ° C-ot képesek ellenállni).

Különben azt akarom mondani a penészről. Mivel egyetértettünk a becsületességgel, a penész mindenhol jelenhet meg, ahol nincs szellőzés és állandó páratartalom, és a feszített mennyezet nem kivétel. Azonban, ellentétben a gipszkarton szerkezetekkel, a penész nem pusztítja el a filmet. Általánosságban elmondható, hogy az ilyen problémákat egyszerre és mindenkor megoldják a ventilátorok fürdőszobákban és konyhákban történő telepítésével.

Lépjen kapcsolatba a bevált, jó hírű cégekkel, olyan projektekben, ahol a szellőztetőcsatornák telepítése azonnal megtörténik, és az üvegházhatásokkal kapcsolatos kérdések nyom nélkül eltűnnek!

A harmadik mítosz: Stretch mennyezet illata kellemetlen.

megjegyzés:

Azonnal beleegyeztünk, hogy csak az igazságot beszéljük. Ezért azt kell mondani, hogy egy ilyen nyilatkozatnak nincs okuk lehetetlen. Az igazság az, hogy a kellemetlen szag feltétlenül érezhető, ha közvetlenül a telepítés után lép be a szobába. És azt is, hogy fokozatosan eltűnik örökre (általában néhány napon belül (maximum 2-3 hét után)).

Érdemes megjegyezni, hogy egy ideig érezni fogják a vinil tapétát is, amely magában foglalja a PVC fóliát, festéket és egyéb javítási folyamatban használt anyagokat.


Fotó: www.lushome.com

Ezen a ponton szeretnék felhívni a figyelmet egy lehetséges megtévesztésre. Az a tény, hogy a szag csak kiváló minőségű anyagokból tűnik el. Ha a film vagy szövet, például Kínában kovácsolva, a szag hosszú ideig (vagy örökre) marad. Nagyon gyakran "Németország", "Franciaország" vagy "Belgium" eladta a "Kínát". Ez a tartós szag, amely lehetővé teszi az informálatlanul, látva, hogy először nyúlik a mennyezet, hogy megtudja a csalást. Ezen túlmenően a kínai film látható durvaság, csíkok, válások és egyéb érthetetlen zárványok lesznek.

Négyes mítosz: A varrási feszített mennyezet csúnya, könnyen szétszóródhat.

megjegyzés:

Ez minden igaz. Ennek a mítosznak az eloszlatásához válaszolni kell a kérdésre: „Tudod, hogy a varrás készült?” Sokan gyakran mondják, hogy mit nem tudnak, vagy felületesen. Tény, hogy az álmennyezetek "speciális" eszközökre varrnak, ha nagyfrekvenciás áramnak vannak kitéve. A varrás olyan erős, mint maga a film. Ezenkívül mindez könnyen ellenőrizhető: próbálja meg törni!

Ami a megjelenést illeti, a varrat csak 0,2 mm vastag! Minőségileg hegesztett varratok gyakorlatilag láthatatlanok. Csak a közelben tekinthetjük meg őket, és akkor is a természetes megvilágítás körülményei között, amikor a nap sugarai egy bizonyos szögbe ütköznek. Mesterséges megvilágítás esetén ezek egyáltalán nem láthatók.


Lépjen kapcsolatba egy komoly cégkel, amely a mennyezetet megfelelő minőségben gyártja, majd biztosan nem kell aggódnia a varrás láthatósága miatt.

Ötödik mítosz: Nyújtott mennyezetek felrobbannak.

megjegyzés:

Ez egy igaz mítosz. Maguk a mennyezet természetesen nem felrobbanhatnak. Az a tény, hogy a feszített mennyezetek telepítéséhez szükséges hőlégfúvók cseppfolyósított gázon futnak.Ezért a telepítés során gázpalackok vannak jelen, amelyek definíció szerint potenciális veszélyforrások. A robbanás fő oka nem a működési szabályok betartása, a biztonsági előírások és a berendezés meghibásodása miatt.

Megbízható berendezésekkel válassza ki a megbízható telepítőket. Például robbanásbiztos kompozit gázpalackokkal.

Emellett sokan aggódnak, hogy a fűtőpisztoly elronthatja a bútorokat. Ilyen esetek nincsenek a gyakorlatban. A vászon maga is fűtésnek van kitéve, és a helyiség hőmérséklete nem elég ahhoz, hogy elrontja az ingatlant. Hacsak nem szükséges a beltéri virágok elviselése, mivel érzékenyek a szélsőséges hőmérsékletekre.

Mítosz hat: A felső határok által elrendezett "árvizek" kivételével a feszített mennyezetek menthetők el.

megjegyzés:

Ez nem mítosz. Ez igaz. De csak PVC fóliáik nyúlványaihoz. A textil mennyezetek természetesen tartósak, de nem rugalmasak, és amikor a víz a mennyezeten nagy mennyiségben halmozódik fel (különösen, ha gyorsan érkezik), egy ilyen mennyezet egyszerűen eltörik a rögzítőprofilból, és az összes víz a szobában lesz. Egyébként, a fóliahosszabbítások - a film analógokkal ellentétben - nem kerülnek újratelepítésre.

Tehát sokan talán történeteket hallottak a figyelemre méltó szomszédokról, akik megszervezték az árvizet, és hogyan védték meg a nyúlványok az "árvizek" ellen. Ez a PVC mennyezetről szól. Nagyon tartós anyagból készülnek, amelyeket speciálisan kezeltek, nagyon rugalmasak és ugyanakkor nagyon erősek.

Talán nem is fogod elhinni, de a nyúlványok körülbelül 100 liter / négyzetméterenként tarthatnak. Ezért, ha a szobájában 14 négyzetméter van, akkor a nyúlványok körülbelül 1400 literre lesznek kitéve. Most itt az ideje, hogy gondolkodjunk arról, hogy mi fog történni a mennyezettel. Egyszerű: a repedések és sérülések nélkül nyúlik. Néha a feszített mennyezetek a padlóra nyúlhatnak, és megtakarítják a házat a fulladásról.


Fotó: strangeharvest.com

Az árvíz után el kell távolítani a vizet a feszített mennyezetből. Általában ez az eltávolított csillár lyukán keresztül történik, a felhalmozott vizet gördítve. Ezután a filmet hőpisztollyal kell szárítani, és ismét tökéletesen sima lesz, és továbbra is megcsodálhatja a gyönyörű és hasznos nyúlványt.

A szakértők azonban nem javasolják ezt önmagukban, különösen azért, mert nem valószínű, hogy mindenkinek rendelkezésére áll a szükséges felszerelés. Jobb, ha olyan szakemberek végeznek, akik tudják, hogyan kell megfelelően eltávolítani a vizet.

Hét hét mítosz: A feszített mennyezetek könnyen megsérülhetnek, elrontják a gondatlan csapást.

megjegyzés:

Valójában egy ilyen konstruktív megoldás, mint egy függesztett mennyezet, sokkállónak tekinthető. A mítosz azért született, mert a film vagy szövet feszültség alatt áll. Azonban ezek a felületek ellenállnak nemcsak a pezsgőpalackokból származó dugóknak, hanem a gyermekgolyóknak és minden tompa tárgynak is.

Csak éles dolgok veszélyesek. Igen, és azt mondhatjuk, feltételes. Károsodás esetén csak a lyuk képződik, de a teljes mennyezet egyáltalán nem sérült. Ezenkívül speciális (ciánakrilát alapú) ragasztószerkezettel kezelhetők és színenként egy darab filmet kapnak (jelentős vágás esetén).

Meg kell jegyezni, hogy a feszített mennyezeteket hőszigetelés és hangelnyelés jellemzi, az égést nem tartják fenn (gyújtáskor deformálódnak), és más mennyezeti burkolatokkal ellentétben soha nem borítják repedésekkel.

Nyolcadik mítosz: A feszített mennyezetek elkerülhetetlenül megereszkednek.

megjegyzés:

Bizonyos mértékben ez az. Az SNIP saját súlya szerint (ami kb. 200-300 gramm négyzetméterenként) 1 mm-es megengedett, ami egyszerűen irreális a szabad szemmel észlelni.

Ennek ellenére számos árnyalat van.Például a feszültség oka lehet a fólia fölötti terület szorosságának hiánya, ami az úgynevezett „légszivárgást” eredményezi (az ajtók, ablakok nyitásakor, a szellőztetés, a kipufogógáz kiváltásakor megjelenő huzatok kialakulnak). A mennyezet olyan, mintha vitorla lenne, vagy fordítva felfelé húzódik az alaptetőre. Mindezt az úgynevezett diffúzorok - szellőztetőcsatornák - telepítésével korrigálják, amelyek - amint azt korábban említettük - alig észrevehetők. A szakértők azt tanácsolják, hogy különös figyelmet kell fordítani az álmennyezetek beépítésére a faházakban, a loggiákban, a tetőtérben és az erkélyekben.

A másik ok lehet a szakemberek hiánya, akik nem telepítik a 40 négyzetméteres területre osztó bagettet, amely nem erősen rögzíti a profilt, vagy helytelenül választja a zsugorodást (PVC-fóliák esetében).

Meg kell jegyezni, hogy a feszített mennyezetek maximális élettartama 65 év, 10-15-től a gyártók garanciát vállalnak (aki ilyen hosszú garanciákat adna a felfüggesztett mennyezetek elmaradása esetén). Ezért a következő következtetést vonhatjuk le: a fent ismertetett jellemzők ismeretében komolyan fontolóra kell vennie mind az anyaggyártók, mind a telepítő szervezetek választását.


Fotó: stretchceilingsuk.blogspot.com


Végül szeretném megjegyezni, és az álmennyezetek magas költségének mítoszát. Ez a megfogalmazás a 90-es évek közepén keletkezett, amikor mind a vászonokat, mind az alkatrészeket külföldről importálták, és természetesen nagyon drágák voltak. Ma más a helyzet. A feszített mennyezetek megfizethető áron kerülnek meghatározásra.

Például a textíliából (ezek zökkenőmentesek) készült nyúlványok minőségi textúrájúak, amelyeket Németországban vagy Franciaországban gyártanak, ára 600 rubelt 1 négyzetméterenként, nyugati gyártók vászonjai 550 rubelt 1 négyzetméterenként.

Kiváló minőségű francia PVC fólia (tekintve a legjobbnak, mivel Franciaország az alapítója ennek az üzletnek) 850-1200 rubelt négyzetméterenként, PVC-t Németországból - 700-1000 rubelt "négyzetenként", az orosz filmvászonok 400-550 rubelt négyzetméterenként. m.

Felhívjuk figyelmét, hogy az elfogadható ár nem jelent olcsó árat. Hasonlítsa össze a 200-300 rubel kínai árakkal! Ezeknek a magas minőségű csúszóknak a gyártása és telepítése ilyen áron nem lehet nyereséges. Ezen túlmenően, a rossz minőségű, rossz szagú anyag olcsó árfekvései veszélyt jelentenek az egészségre.

És még egy hasznos tanács: összehasonlítani a különböző cégek nyújtó mennyezetének árait, hasonlítsuk össze a teljes teljes költséget, amely magában foglalja az összes munkát és minden fogyóeszközt. Ne "bolondozzon" a 200-300 rubelt négyzetméterenként! Látva őket, sok rohanás a gondolkodás nélkül, majd kiderül, hogy extra útmutatást kell fizetnie az útmutatókért, a telepítésért, a mérésért, a szállításért stb., És így tovább ... És a végén a felső határt nem 200-300 rubel négyzetenként, de kétszer olyan drága.


Fotó: svetodom.ru

Csak a valóságok kihasználásával és a mítoszok eldobásával elkerülheti a hibákat, és értékelheti a kiváló minőségű nyúlványok előnyeit: tartósság, környezetbarát, tartósság, a tervezett mennyezeti és kommunikációs rendszerek hibáinak megzavarása, megbízhatóság és természetesen összehasonlíthatatlan, talán még háromszintű, terjedelmes , kupola és csípő szépség!

Lásd még:

Figyelem! Az információk pontossága és a rangsor eredményei szubjektívek és nem reklámok.

értékelés

kiválasztás

Új technológiák