értékelés kiválasztás Új technológiák vélemények

Hogyan válasszuk ki a fürdőszobai csaptelepet?

A csaptelepeket tiszta vízhez hozzuk

Hogyan válasszuk ki a fürdőszobai csaptelepet?

Milyen egyszerű volt a szovjet korszakban, amikor minden házban majdnem azonos kétszelepes fürdőkeverők voltak. Hagyja, hogy gyakori javításokat igényeljenek, és nem különböztek a kitűnő formatervezésben, de nem vásárolták meg a választott lisztet.

Ma a helyzet más. Nem csak azt, hogy a szaniter termékek megválasztása hatalmas, de a termékmódosítások egyre többé válnak. Ezért a kérdés hogyan válasszuk ki a legjobb fürdőszobai csaptelepet szándékosan válik relevánsvá és nagyon nehézvé.

Vásárláskor figyelembe kell venni a sok árnyalatot: a telepítési helytől a gyártóig. Próbáljunk meg egy kompetens stratégiát kidolgozni a csaptelep kiválasztásához, hogy ne csak a legjobb példányt válasszuk, hanem ideálisan pontosan a fürdőszobába. Ehhez következetesen válaszoljon a kérdésekre:

 • keverő hozzárendelése;
 • a telepítés helye és módja;
 • a kiigazítás típusa;
 • nézet kifolyó;
 • anyag;
 • ár és gyártó;
 • szín és design.
kép
Fotó: www.goldsan.ru

 

A fürdőszobai csaptelepek típusai: a választott finomságok

A fürdőszobában sok keverő felszerelhető:

 • zuhanyzóhoz;
 • a mosogatóhoz;
 • maga a fürdő;
 • bidé esetén, ha a fürdőszobát kombinálták.

Mindegyik típusnak megvan a maga sajátos jellemzője, amelyet ajánlott figyelembe venni a választás során. A zuhanyban lehet kabin, doboz vagy csak egy panel, leggyakrabban a mixer a készletben található. Ha nem, akkor a vásárláskor előnyben kell részesítenie a kompakt verziót, vagy egy speciális modult vásárolnia kifolyó nélkül, hogy amikor a rendszer fut, a víz közvetlenül a zuhanyfejbe áramlik.

A mosogatók számára Az európai keverőket egyre inkább választják, amelyek modellje egy speciális alsó szelep jelenlétét jelenti a lefolyó nyitásának / zárásának beállításához. Az ilyen keverő felszerelése a falra vagy a mosogatóra vonatkozik, a vízvezeték és a csőszerelés típusától függően.

Beszél a keverőről fürdőszoba, általában olyan termékeket jelent, amelyek a víznek a zuhanyzóhoz vagy csaptelephez való hozzáigazítására és elosztására szolgálnak a felhasználó választása szerint. Az ilyen berendezéseket széles körben mutatják be, és lehetővé teszi az ügyfelek legigényesebb igényeinek kielégítését.

Különben említjük meg az univerzális keverőt, amely a vizet a mosogatóhoz vagy a fürdőhöz is szállíthatja. Az ilyen keverő szovjet neve - "Goose" - A kifolyó hosszúkás alakjának köszönhetően. Maga a berendezés a fürdőszoba fölött van, de a mosdó mellett, és a kifolyó egy egészségügyi szerszámról a másikra fordul. Most az ilyen szerkezetek egyre kevésbé gyakoriak, mivel nem a leginkább megjeleníthetőek, és rendszeres javításokat is igényelnek a gumi tömítés gyors kopása miatt.

kép
Fotó: www.am-line.ru

 

Keverő telepítése: „meg kell ismernie a helyeket”

Összesen megadva háromféle telepítés fürdőkeverők. Hagyományos (rögzítés a falon) és modern (a fürdő oldalán vagy a padlón). Ha a falra való szerelés mindent viszonylag világos, akkor a másik két típus magyarázatot igényel.

Keverő telepítése a fürdő oldalán csak a vízvezeték gyártója által erre a célra készített lyukak esetén lehetséges. Ez azt jelenti, hogy ez a módszer az öntöttvas variánsok számára elfogadhatatlan, de nagyon gyakori az akril fürdőkben, és gyakran az acéltermékekben található. A telepítés helyét kizárólag a vízvezeték kialakítása határozza meg.

Padlókeverők - ritkán megtalálható lehetőség, telepítésük speciális állványokon vagy dobogókon történik. Ezek drága, de nagyon stílusosnak tűnnek - ahol helyénvaló. A szokásos lakásban szokásos fürdőszobában inkább mosolyt okoznak.

kép
Fotó: www.santeh-import.ru

 

A legtöbb gyártott csaptelepet a falra szerelésre tervezték, amikor a telepítést közvetlenül a meleg és hideg víz csöveken végzik.Ezt a módszert a megbízhatóság, a javítás és a karbantartás, valamint a sokoldalúság jellemzi, mivel ez nem függ a vízvezeték típusától és egyéb szempontoktól.

A fürdőszobai csaptelep választéka a funkcionalitáson

Ez talán a legfontosabb szempont, hiszen ő határozza meg a berendezés használhatóságát, esztétikáját és a különböző tervezési stílusoknak való megfelelését. A keverők funkcionalitása négy típusra oszlik.:

 • Két szelep vagy kettős kar;
 • Egy fogó (egykaros vagy "egykezes");
 • Termosztatikus;
 • Touch.

Két szelep csaptelep - a klasszikus változat, amelynek kialakítása pár független elemet - szelepeket vagy karokat, amelyek felelősek a meleg és hideg víz nyomásának ellátásáért és beállításáért. Ezek nem nagyon gazdaságosak, mivel időbe telik a kívánt hőmérséklet beállításához, és nem teszik lehetővé az áramlási sebesség gyors beállítását. Ezenkívül a két szelepes keverők gyakori javításnak vannak kitéve a gyorsan kopó tömítés miatt. Ha a fürdőszobai stílus szerint a csaptelep klasszikus változata megkérdezi, akkor nézd meg az analógokat - kétkaros megoldások.

Ezek különböznek a szelepmódosításoktól, hogy a vízbeállítás nem a szelep többszöri körüli görgetésével történik, hanem a fogantyú forgási szögének 90 vagy 180 fokos változtatásával. A tömítő gumi szelep helyett kerámia perforált lemezek kerülnek beépítésre a kialakításba, amelyek hosszú élettartamát károsodás és kopás nélkül jellemzi. Mindazonáltal az ilyen keverők iránti igény, mint a két szelepes keverők, folyamatosan csökken. A vásárlók távolodnak a klasszikusoktól, előnyben részesítve az innovatív megközelítéseket a keverők tervezésében.

Egyetlen rögzítés vagy egykaros keverők - a mai legnépszerűbb lehetőségek. Fő megkülönböztető képességük egy gomb, amely a vízszintes joystick elve alapján lehetővé teszi a vízáram hőmérsékletének és intenzitásának beállítását. Könnyen kezelhető, még azok számára is kényelmesek, akik nagyon nehezen tudják a vizet a szelepek elfordításával „hangolni”.

kép
Fotó: www.santehnika.azzuro.ru

Nagy fürdőszoba megoldás - termosztatikus keverők. Készülékük lehetővé teszi a vízkezelés összes fontos paraméterének beállítását, amely változatlan marad a víz minden későbbi felvételével. Ideális megoldás a felhasználók védelmére a vízellátó rendszer instabilitása ellen. A vásárlók örömmel fogadják: "Thermomixer - mint egy hűvös külföldi autó - utazott - és a mi Zhiguli már vonakodik.

Érintse meg a csaptelepeket elvileg nem rendelkeznek fogantyúval - a befogadás érzékeny érzékelőket biztosít. A víz bekapcsol, amikor a kéz a csapba kerül, és önállóan kikapcsol, amikor a személy leállítja a mosást. A termékek a hálózatról vagy az akkumulátorokról működnek, de kevés energiát költenek, és ezért nagyon gazdaságosak. Emellett a felhasználók egy másik előnyt is jegyeznek: "Annak érdekében, hogy a gyerekek ne hozzászokjanak a vízszabályozókkal való ..."

Vízesés a fürdőszobában: csaptelepek a kifolyó típusánál

A libakeverőt már említették a cikkben, így nem fogunk visszatérni ehhez a modellhez, de még két lehetőség közül választhatunk: egy rövidített kifolyó és kaszkád típusú berendezést.

Rövidített kifolyó - a fürdőkádban használható legismertebb és kényelmesebb kialakítás. A kifolyó keverő nem sokoldalú az oldal szintjére, de kényelmes a kézmosáshoz és a mosáshoz. Szükség esetén a haját is le lehet mosni.

kép
Fotó: remontnikdoma.ru

Cascade keverők - Szokatlan választás a fürdőszobáinkban, mivel a termékek elvileg nem rendelkeznek kifolyóval, és a víz közvetlenül a széles patak testéből folyik. Sok kaszkádkeverő a miniatűr vízesésekre emlékeztet, de a vásárlók kétértelműen értékelik használhatóságukat. Azonban az izgalom uralkodik: „Megnézem a lefolyó vízesést a fürdőszobában - és csak az öröm!»

Sárgaréz, króm vagy műanyag: ami jobb

Egyrészt úgy tűnik, hogy a keverőanyag kiválasztásakor nem a legfontosabb pont. De mivel az ügy erőssége, környezetbarát és korrózióállósága ezen a pillanatban van meghatározva, akkor tudnia kell, hogy mit szeretne a boltban. Leggyakrabban a gyártók megoldásokat kínálnak:

 • sárgaréz;
 • króm;
 • Műanyag.

Természetesen az első és a vezető hely ebben az első három helyen sárgaréz, mert ez az anyag megfelel a vízvezeték-szerelvényekre vonatkozó alapvető követelményeknek. Második helyen - króm jó szilárdsági és higiéniai mutatókkal, és műanyag csak alacsony költségű és korrózióálló.

A választás egyéb szempontjai: a gyártó, a szín és a design a felhasználó számára marad. A fürdők legjobb csaptelepei segítenek meghatározni az első pontot, és a fennmaradó paraméterek kizárólag egyedi alapon kerülnek kiválasztásra.

Figyelem! Az információk pontossága és a rangsor eredményei szubjektívek és nem reklámok.

értékelés

kiválasztás

Új technológiák