értékelés kiválasztás Új technológiák vélemények

Bias felülvizsgálat: A Huawei Nexus 6P okostelefonjainak leginkább "szörnyű" hátrányai

A reklámban soha nem fogják ezt megmondani.

Bias felülvizsgálat: a Huawei Nexus 6P okostelefon legszörnyűbb hátrányai

Néhány évvel ezelőtt a Huawei-hoz hasonló márkákat olcsó kínai szemétnek tartották, de ma már a világ minden táján népszerűvé tették termékeiket. És most a Nexus 6P zászlóshajó okostelefont 2016-ban a legjobb szerkentyű csúcsaiba ütközik, a digitális áruk piacának megfigyelői megpróbálnak beszélni róla, és a horizonton a következő iPhone szörfösségei fenyegetnek. De a Nexus 6P valóban ilyen jó? Nem minden felhasználó osztja meg ezt a véleményt. Igen, és a szakértők nem sietnek, hogy feltétlenül emeljék fel a smartphoneot a Huawei-ről a pajzsra. Miért? Olvassa el a felülvizsgálatunkat.

A Nexus 6P hátrányai, amelyeket vélemények és tesztek írnak

A memória bővítése nem sikerült

A Google politikája, amellyel együtt a Huawei megjelent a zászlóshajója, a következő: a felhasználónak nincs semmi köze a modul beépített memóriájához. Menj az internetre, és mindent megtalál. Mint a Google-nak is van elég felhő szolgáltatása, semmi sem kapcsolja a telefont videofájlok és alkalmazások dumpjává. Ezért a Nexus 6P memóriakártyákra nincs támogatás. Amint azt a W3bsit3-dns.com felülvizsgálatának szerzői is megjegyezték, a fiatalabb 32 GB-os memória körülbelül 25 GB-os rendelkezésre áll, a többit az operációs rendszer és az előre telepített programok foglalják el. Legalábbis a 64 GB-os verziót nem szüntették meg, ahogy az Apple a legújabb iPhone-ban tett.

Egyetlen SIM-kártya


Egy másik érthetetlen innováció. És a Nexus 6P-ben van egy hely a második SIM-kártya nyílása alatt. De csak dekoratív célokra alkalmas.

Alacsony teljesítmény a nehéz terheléseknél

Számos, még nagyon drága okostelefon esetében a munka stabilitását a fojtás biztosítja - a teljesítménycsökkenés a csúcsterheléseknél. Nincs semmi baj ezzel: ellenkező esetben egy erősebb hűtőrendszert kell telepíteni, különben a processzor egyszerűen kiéghet. És hová tolja be a készülékbe egy kicsit több, mint 7 mm vastagságot? A Trashbox.ru tesztek során a Nexus 6P teljesítménye az első, a hidegindítás és a tizenkettedik futam között 35% -ra változott. Az okostelefon nagy teljesítménytartománya miatt a legtöbb játékban alig észrevehető a „megereszkedés”, de a maximális erőforrásokat igénylő programok esetében a fojtás hatása nyilvánvaló lesz.

Nehéz és csúszós test


Fotó: teknorus.com

A szakértők a nehéz és csúszós Nexus 6P esetet határozott mínusz modellként értékelik. Igen, így kell fizetnie a megbízhatóságért (fémdoboz) és egy nagy képernyőn átlósnak. A telefon súlya komoly - 178 gramm, ugyanaz az iPhone 7 akár 40 gramm könnyebb.

Néhány színbeállítás

A fejlesztők jobban gondolkodhatnak ebben a pillanatban: végül is ez nem egy nagymama telefonja 1000 rubelért. A színbeállításnak csak néhány lehetősége van - normál és az RGB. A szokásos változatban, mint az első AMOLED kijelzők esetében, a színskála túltelített, a színek mérgezőek. De próbáljon váltani az RGB módra - és rosszabbodik: a képernyő elhalványul, a színek halványsá válnak, az élesség és a kontraszt jelentősen csökken. Ebben az üzemmódban csak energiatakarékossági okokból lehet dolgozni.

A hátránya az, hogy az alkalmazott PenTile technológia nem elegendő (a mátrix további képpontjai a fényerő növelése érdekében): a képernyőn megjelenő betűtípusok elmosódnak, a nem megfelelő megvilágítással rendelkező szavakkal meg kell néznie.

Zihálás nagy mennyiségben

A Huawei zászlóshajója két sztereó hangszóróval rendelkezik. Furcsa módon eltérő kötetmargóval rendelkeznek: a felső az erősebb, mint az alsó. De ez nagyjából elfogadható. A rossz dolog más: a Mobile-review.com felülvizsgálatánál megjegyezzük, hogy a készülék a maximális hangerőn kezd, és a hangminőség jelentősen romlik. A fejhallgató is nem minden világos. A kis "dugók" nem mutatják ki egy okostelefon hangpotenciálját, és a nagy fejhallgató egyszerűen nem szivattyúz.

Ujjlenyomat-szkenner a hátsó felületen

Ezt az okostelefonnak nem lehet jelentős hátránya.Inkább egy olyan kétértelmű technikai megoldás, amely lehet, hogy nem tetszik. Sokan úgy vélik, hogy a készülék hátulja nem túl alkalmas szkennerre. Általában a gadgetet kézbe veszi, hogy a hátsó felület a tenyéren legyen - minden alkalommal meg kell kapcsolnia a készüléket, hogy kinyitja az ujját. Néhány nap elteltével azonban ez a művelet automatikusan megtörténik, és egy hónap múlva elfelejtjük a különbséget a Nexus 6P és az egyéb okostelefonok és az érzékelő közötti feloldás között.

Az optikai videóstabilizáció hiánya

A gyenge pont, sőt mi is! A Nexus 6P általában jó minőségű videót ad, különösen 4K-ban. Ha megváltoztatja az objektumot, az újraszervezés gyors és pontos. De ez nem elég, ha útközben akar lőni. Szinte epilepsziás rázkódó kép homályos fókusz és lassú képátmenetekkel - ez annak a ténynek köszönhető, hogy a szoftverstabilizáció nem képes megbirkózni egy ilyen terheléssel, és nincs optikai eszköz az eszköz költségeinek csökkentésére. Tehát lődd le, állj, vagy lassan mozogj és ó-oh-oh-ry simán. Egyébként, pontosan az optikai stabilizáció hiánya és a teljes zoom miatt a Nexus 6P elveszíti a versenyt a kameratelefonokkal.

Korlátozott gyors töltési funkció


Fotó: static.up-house.ru

A Nexus 6P gyors töltési technológiája egyedülálló. A gyártó beépített qualcomm gyors töltés 2.0 funkciója kikapcsol. Ehelyett, a Google és a Huawei szerint, a töltő egy C típusú USB kábellel rendelkezik, amely 1 óra és 40 perc alatt tölthet fel egy okostelefonot. Ez persze minden nagyszerű, de a díj egyenletesen megy. Valójában ez egy kissé felgyorsult normál töltés. Fél óra alatt nincs ilyen dolog, hogy a díj 50-60% -át kapja.

Hiba az Android 7.0-ra történő frissítés után

2016 októberében megkezdődött a Nexus 6P Android 7.0 Nougat frissítés. És azonnal problémák merültek fel az akkumulátor töltésével. Ha a töltés kevesebb, mint 25% -a marad, a készülék bármikor kikapcsol, és a munkát csak egy állandó áramforráshoz való csatlakozással lehet visszaállítani. A gyártó nem próbálta meg megoldani a problémát az Android 7.1.1 hibajavításában. Most a támogató szolgálat azt javasolja, hogy a „bootolt” szerkentyűvel rendelkező felhasználók visszaálljanak az Android 6.0 Marshmallow-ra.

Hátrányok a Nexus 6P-nél, amit az értékelésben írnak

Győződjön meg róla, hogy szükség van egy esetre


A felhasználók megjegyzik, hogy ha okostelefonot hordoz a zsebében más dolgokkal együtt (pl. Kulcsok), a scuffs nagyon gyorsan megjelennek, a prezentáció drámaian elhalványul.

A képernyő villog

És nemcsak a vakító fény, hanem az AMOLED-kijelző számára is furcsa fényerő. A kék sarkok árnyalatainak technológiai jellemzői azonban a képernyő sarkaiban meglehetősen megalapozottak, a látószög erős változása miatt. Ők a Nexus 6P tulajdonosai.

Nincs kamera csend

A valóságos kamerához (és nem mindig) jó a klikkek, a gúnyolódások és a dörzsölés, az exponálás utánzása és más „fényképészeti” műveletek, és gyakran korlátozott térben, és olyan körülmények között, amikor egy hang nem kívánatos. A Nexus 6P felhasználók panaszkodnak arról, hogy nem lehet kikapcsolni az összes hangot a fő kameráról. Ezt a problémát csak a teljes telefon hangjának teljes kikapcsolásával lehet megoldani, és ebben az üzemmódban nagyon fontos, hogy egy fontos hívást elhagyjon.

 

Minden rossz?


Fotó: s.aolcdn.com

Az elmúlt években a kínai okostelefonok a minőség és a funkcionalitás szempontjából sokkal hűvösebbek lettek. A Nexus 6P könnyen versenyez a régi és a „súlyos” márkák zászlóshajóival, és egyre gyakrabban hasonlítják össze a Samsung és az Apple újdonságait. Van valami, amit össze lehet hasonlítani: a Huawei készülék nagy képernyővel (5,7 hüvelykkel), robusztus tokkal, kiváló sebességgel, gyors ujjlenyomat-szkennerrel, 11 órás aktív akkumulátor élettartammal, jó 12 megapixeles kamerával, vakuval. Kiegészíti az operációs rendszer burkolat nélküli képét, amely felgyorsítja a készülék működését.

 

Figyelem! Az információk pontossága és a rangsor eredményei szubjektívek és nem reklámok.

értékelés

kiválasztás

Új technológiák