értékelés kiválasztás Új technológiák vélemények

Irodalmi választás nagynyomású mosók

Hogyan lehet megtalálni a modern Moidodyr-t?

A magasnyomású mosógépek megfelelő választása

Tartalomjegyzék
 1. Az autómosók típusai
 2. Figyeljen!
 3. Működési szabályok
 4. népszerű autómosó gyártók
 5. Hasznos ajánlások

Ha az autósok vödröket, keféket és rongyokat használtak, próbálták megtisztítani a vasaló szennyeződéseket, ma egyre többet láthatunk, hogy a vezetők hogyan kapnak nagynyomású mosókat. Ezek a multifunkcionális eszközök könnyen megvilágítják az autót. A kézi tisztítással ellentétben ez a módszer a festék számára kedvezőbb. Megmondjuk, hogyan kell kiválasztani a megfelelő autómosót, melyik eszköz paraméterei a legközelebbi figyelmet fordítják.

Az autómosók típusai

Mielőtt vásárolna egy autómosót, el kell döntenie, hogy milyen szerepet játszik majd otthonában és milyen gyakran fogják használni. Ha csak az autó heti tisztítását tervezi, akkor erre a célra elegendő otthoni modell. De ha a jövőben várható, hogy a ház homlokzata, burkolólapok, autómosó és egyéb berendezések folyamatosan tisztulnak, akkor egy professzionális eszköz elengedhetetlen. Ahogy már megértetted, a nagynyomású autómosók háztartási és professzionálisak. A különbség az energia és az ár között van.

 • Háztartási autómosók személyes használatra. Átlagosan képes legfeljebb két órán keresztül folyamatosan dolgozni. A vízfogyasztás akár 500 l / óra. A kapacitás 20-150 bar. Az ilyen mosogatók alapfelszereltsége egy pár fúvóka, egy olcsó habzásgátló és egy nagynyomású tömlő. A vízbevezetés a vízellátásból vagy egy külső forrásból (nagy kapacitás) lehetséges.
 • Professzionális modellek legfeljebb háromszor hosszabb ideig dolgozhat, ezért az áruk magasabb. Naponta több órát tud dolgozni, de megszakításokkal. Az ilyen készülékek teljesítménye magasabb - általában 600 l / óra, a teljesítmény pedig 160 bar.


Figyeljen!

Autómosó kiválasztásakor különös figyelmet kell fordítani a teljesítményre. De ez nem jelenti azt, hogy csak rá kell összpontosítania. Ügyeljen arra, hogy megtudja:

 • Mi az üzemi nyomás értéke;
 • Mennyibe kerül egy óra vagy perc vízmosás;
 • Mi a víz hőmérséklete a kivezetésben.

Az üzemi nyomás közvetlenül függ attól, hogy melyik szivattyú telepítve van a készülékben - egyébként műanyagból és fémből készül. Ne feledje, hogy a műanyag szivattyú fél a forró vizet és a túlmelegedéstől. A fémből származó pompa a legminőségesebb, a szolgáltatás időtartama hosszabb.

Az autó hetente többször történő mosásához alkalmas a 2.1 kW-os szivattyúteljesítményű készülék. A tömlők víznyomása 140 bar-ra növekszik, és a kapacitás 460 l / h.

Ha a készüléket állandó működésre tervezi, a szivattyú teljesítménye 3 kW. Ebben az esetben a kapacitás 600 l / h-nál nagyobb, és az üzemi nyomás 160 bar-ot fog elérni.

A legtöbb eszköz támogatja a víznyomás 60 ° C hőmérsékleten történő kioldását. Ez felgyorsítja az autó tisztítását a szennyeződésektől.

Győződjön meg róla, hogy a kiválasztott mosogató támogatja a vízbevitelt a tartályból. Ez a módszer nagyon kényelmes, ha nem lehet csatlakozni a vízellátáshoz.

Autómosó vásárlásakor győződjön meg róla, hogy van egy finom és durva vízszűrő, mivel gyakran nem a legjobb minőségű. Ez megakadályozza a meghibásodásokat. Vásároljon szűrőt, mivel a közeljövőben ki kell cserélnie.

Kérdezd meg, hogyan működik a kémiai készüléked - egy speciális tartályon keresztül, vagy van egy tápegység, amely a fegyvert helyezi. A második lehetőség általában kényelmesebb.


Fotó: www.dlyamastera.ru

Működési szabályok

 • Tartsa az autómosót meleg helyen.Télen ne hagyja a vizet a gép belsejébe, mert fagyhat és kikapcsolhatja a nagynyomású mosó rendszert.
 • Ha nem tisztítja, ne hagyja nyomás alatt az autómosót. Az üres terhelés hozzájárul az alkatrészek kopásához, csökkentve az élettartamot.
 • Ne használja az eszközt esőben, hogy elkerülje az áramütést. A víz és a villamos energia nem kompatibilis!
 • Ne hajlítsa meg és ne nyomja össze a nagynyomású tömlőt. A design törékeny, és a helyettesítés sok pénzbe kerülhet. Nagyon kényelmes, ha van egy speciális tekercs az ilyen tömlőhöz.
 • Soha ne irányítsa az emberek áramlását az emberektől az állatokhoz és állatokhoz. Az ilyen erő nyomása sérülést okozhat.

népszerű autómosó gyártók

Az első dolog, ami eszébe jut, amikor a mosógépről hall, a vállalat Karcher. A német cég a múlt század 50-es évek óta gyárt hasonló berendezéseket. Minőségi termékek beszállítójaként piacra lépett. A képviseleti irodák az ország szinte minden régiójában találhatók.

Más kevésbé ismert, de nem kevésbé minőségi termékeket gyártó cégek.Stihl és Bosch. Magabiztosan elmondhatjuk, hogy a németek tartják a tenyerét magasnyomású mosók gyártásában.

Hasznos ajánlások

 • Ne vásároljon professzionális autómosót, ha nem fogja sokat és sokszor mosni az autót - ez többletköltség.
 • Ne hagyatkozzon a rendszeres habosítószerre, kevés habot termel.
 • Vásároljon egy autómosót, ahol a tömlő nem fog „megfulladni”, amikor hideg vízzel mossa le az autót. Erről konzultáljon az eladóval.
Figyelem! Az információk pontossága és a rangsor eredményei szubjektívek és nem reklámok.

értékelés

kiválasztás

Új technológiák