értékelés kiválasztás Új technológiák vélemények

5 legjobb objektív a Nikon D3100 fényképezőgéphez

Kis objektív áttekintés azoknak, akik a Nikon-t választják

A "japán optika" kifejezés nem olyan ismerős, mint a "japán elektronika" vagy a "Zeiss optika", de meggyőzőnek tűnik és a kétségtelen minőségről beszél. A fotó-amatőröknek, akik jó minőségű lencséket szeretnének kapni, természetesen figyelniük kell a Nikon 1917-ben létrehozott termékeire, hogy a japán hadsereget és a haditengerészetet távcsővel, távcsővel, periszkópokkal és látnivalókkal biztosítsák. A Nikon optikai eszközök mindig megfelelnek a japán hadsereg legszigorúbb követelményeinek, ami azt jelenti, hogy a fotó szerelmesei nem engedik őket le.

A Nikon fotó objektíveket professzionális fotó riporterek választják, akik néha nem tudják megmagyarázni, hogy az optika technikai jellemzői jobbak, mint azok, amelyek technikailag megegyeznek a versenytársak optikai jellemzőivel. A Nikon objektíveket a fókuszálás és a pontosság határozza meg, a legkisebb részletek reprodukálására és a mozgó objektumok dinamikájának statikus fényképre történő továbbítására.

De nem fogjuk figyelembe venni a professzionális optikát, mivel a tapasztalt fotósok inkább saját véleményükre támaszkodnak. Tartsuk a kezdeti amatőr fotósok lencséit, akik gyakran megtapasztalják a megfizethető árat és a megfelelő minőséget kombináló objektívek megválasztását. A legtöbb, a Nikon-t választó újonnan érkezett a D 3100, D 3200, D 3300 kiindulási modellek SLR-kameráival ismerkedik meg. Az első kettő már megszűnt, de még mindig kereskedelemben kapható.

Top Lens Rating a Nikon D3100, D 3200, D 3300 - TOP 5 készülékekhez

Vegyük figyelembe a Nikon D3100 és hasonló modellek öt legjobb célobjektívjét. Választásunkat nemcsak a lencsék minősége befolyásolta, hanem az árak is. Minden kategória esetében magasabb minőségű lencsét vehet fel, de a belépő szintű kamera nem fogja tudni felfedni az optika minden lehetőségét, felülmúlva a kamerát 5-10 alkalommal.

modell

Jelölt

Értékelésünk

AF-S VR II DX Zoom-Nikkor 18-200 mm f / 3,5-5,6 ED-IF

A legjobb univerzális zoom a Nikon D3100 készülékhez

9,3 a 10-ből

AF NIKKOR 20 mm f / 2.8D

A legjobb látószög a Nikon D3100 számára

9,5 a 10-ből

AF-S NIKKOR 85mm f / 1.8G

A legjobb Nikon D3100 álló objektív

9,6 a 10-ből

AF-S DX Micro NIKKOR 40 mm f / 2.8G ED

Megfizethető makró objektív a Nikon D3100-on

9,5 a 10-ből

AF-S DX NIKKOR 35mm f / 1.8G

Költségvetési gyorsjavítás a Nikon D3100 készülékhez

9,0-ből 10-ből

 

1. A legjobb univerzális zoom a Nikon D3100 készülékhez - AF-S VR II DX Zoom-Nikkor 18-200 mm f / 3,5-5,6 ED-IF


Fotó: www.findlens.ru

Előnyök:

Drága objektívnek tűnik, a „hasított” árnál lényegesen magasabb áron, de valójában univerzális a fókusztávolság szempontjából. A széles látószögtől a telefotóig terjedő tartomány lehetővé teszi, hogy a legtöbb esetben egy lencsével kezelhető legyen. Saját autofókuszrendszerünk lehetővé teszi, hogy ezt a kellemes minőséget még a legegyszerűbb fényképezőgépen is el tudja látni, amely nem rendelkezik ilyen motorral. Szintén stabil, nagy fókusztávolságú. Objektív perspektíva. Ha komolyabb kamerákra váltunk a 7000-es sorozatig, a fotós arzenáljában ugyanaz az univerzális „üveg” maradhat

hátrányai:

Figyelembe kell venni az alacsony fényerőt, különösen a hosszú végén, csak 5,6. A maximális fókusztávolság észrevehető geometriai torzítást eredményez.

A lencse véleménye alapján Zoom-Nikkor 18-200 mm:

"A legjobb lencsék, mint egy univerzális utazás, amikor egy szemüvegkészletet hordoz, nincs lelkesedés vagy hely."

További információ ...

2. A legjobb Nikon D3100 széles látószög -AF NIKKOR 20 mm f / 2.8D


Fotó: www.findlens.ru

Előnyök:

Széles látószög, 94 ° átlósan. Esküvői fotósok használják, amikor „menyasszonyi ár” felvételeket készítenek egy szobában, ahol nehéz kiválasztani egy jó lövési pontot. Ha a lencse még akkor is megmarad, ha egy teljes formátumú mátrixot használó kamerába költözik, akkor a keret lefedettsége és a közelben lévő fényképezési lehetőségek még jobbak lesznek. Ugyanakkor a NIKKOR 20mm f / 2.8D is alkalmas a tájra, az építészetre, a panorámákra.A nyílások optimális működési tartománya 4-7,1. De 2,8-nál jó minőségű képeket kaphat. Kompakt, kényelmes és tartós (az anyag fém alkatrészekből készül).

hátrányai:

Lassú autofókusz, élesedés hiánya a nyitott membránon, könnyen porolható.

A NIKKOR 20 mm-es objektív értékeléséből:

„Kiváló minőségű és viszonylag olcsó széles látószögű. Utána a szuperzoomban 18-200VR2 nem akarnak egyáltalán felszállni. A minőség összehasonlíthatatlan. Javítások uralkodnak!

További információ ...

3. A legjobb Nikon D3100 álló objektív - AF-S NIKKOR 85 mm f / 1,8G


Fotó: static.pricepanda.com

Előnyök:

Nagyon népszerű portréobjektív. Lehet, hogy drága a kezdőknek, de könnyen vásárolható (és értékesíthető) a másodlagos piacon. A fókusztávolság (85 mm) optimális a megszórott mátrixon történő portréfotózáshoz. Építsen jó, a műanyag tok ellenére. Jó porvédelem van. A NIKKOR 85 mm f / 1,8 G fő előnye a nyílásarány. És az érzelmi fotósok élessége, F2,8-tól kezdve, egyszerűen „borotvának” nevezik. Jó kezekben átadhatja az arc legkisebb részleteit, ugyanakkor csodálatos bokehet is biztosít. Ugyanakkor az autofókusz pontos és gyors, ami lehetővé teszi a lencse használatát a szekvenciális felvételhez.

hátrányai:

F4-ig a nagy nagyításnál a kromatikus aberrációk figyelhetők meg. Néha vignettálást figyeltek meg.

A lencsék NIKKOR 85 mm-es véleménye alapján:

„A nagyon éles, még akkor is, ha az 1,8-as diafragma nagyobb, mint 2,2-es élesség, 4-nél általában az élesség csúcsa ..., kellemes boke, színvisszaadás egy magasságban. Gyönyörű portré.

További információ ...

4. Megfizethető makró objektív a Nikon D3100-on -AFS DX Micro NIKKOR 40mm f / 2.8G ED


Előnyök:

Különösen a lencse kényelmes a kezdők számára, akik még nem biztosak abban, hogy függenek-e a mikroszórakozás forgatásától. Nem túl sok torzítás a makró irányában lehetővé teszi, hogy ne csak miniatűr objektumokhoz használhassa. A DX 38,8 ° -os látószöge jó portréüvegként is szolgál. A táj is kezel, ha nem túl ponty. A beépített autofókusz általában meglehetősen pontosan kezeli a feladatait. És ez sokkal kisebb távolságokon működik, mint a megadott 16 cm, mivel nagyon kis távolságokból kell lőni, a tervezők a minimális relatív F36 nyílást a megfelelő mélységélesség érdekében állítják be. Ellenkező esetben, ha egy kaméleon „portréját” forgatjuk, csak a szemére éles képet kapunk, és a feje többi része elmosódik.

hátrányai:

Az FF-mátrixba való belépés kényelmetlen. A teljes keret erős vignettációt biztosít. Lassú autofókusz.

A Micro NIKKOR 40 mm-es objektív értékeléséből:

„.. egy kamilla egy mezőben, egy hangya egy szalmán, egy virág virágzó pisztolyai, egy gyermek csipke - az ő eleme. Ezzel egyidejűleg az elegáns portrék készülnek közeli felvételben! A színek világosak, de természetesek. ”

További információ ...

5. Költségvetés Gyors apertúra a Nikon D3100-hoz —FAF-S DX NIKKOR 35mm f / 1.8G


Fotó: www.findlens.ru

Előnyök:

Az Aperture 1.8 lehetővé teszi, hogy sikeresen lőjön beltérben meglehetősen rövid expozícióra, és művészi "boke" -ot biztosít. Kiváló élesség. Nagyfelbontású üveg, csúcs f4-en. Ebben meghaladja a drágább modelleket. Kompakt méret és kis súly, ami sok felhasználó számára fontos.

hátrányai:

Kromát. Az autofókusz túlterhelése, gyakran visszafelé fókuszkerék.

A NIKKOR 35 mm-es objektív értékeléséből:

„Teljesen alkalmas a bálna lencsének, a kényelmes DF-nek, a csodálatos élességnek és a nagy nyílásnak a cseréjére. A leginkább univerzális javítás a vágáshoz. A nyitott nyíláson levágva az aberrációk könnyen eltávolíthatók a szerkesztőben (ha RAW-ban fényképez).

További információ ...

Milyen lencse jobb?

Látjuk tehát, hogy a Nikon készen áll arra, hogy minden alkalomra egy kezdő amatőr fotós számára biztosítsa a kezdő lencséket. Kicsit takaríthat meg, ha megvásárolja a megfelelő harmadik féltől származó optikát, de megéri? Inkább - nem, mint igen! Különösen, ha a tervek magukban foglalják a készségek fejlesztését és a komolyabb kamerákra való áttérést, amelyekkel a lencsék már használhatók, már ismertek és teszteltek a D3100 - D3300 sorozatú kamerákon.

Figyelem! Az információk pontossága és a rangsor eredményei szubjektívek és nem reklámok.
Értékelés kategóriákban:

értékelés

kiválasztás

Új technológiák