értékelés kiválasztás Új technológiák vélemények

Top 5 acélfürdők

Soha nem adom fel, nem hagyom, hogy törjön!

Top 5 acélfürdők

Ebben a cikkben megismerkedhet a leggyakrabban öt leggyakrabban vásárolt acél zománcfürdővel, amelyeket 2014-ben vásárolnak meg. Az ügyfelek véleményének tanulmányozása során kiderült, hogy a választás főként orosz és európai fürdőkön áll meg. Sok fürdő tulajdonos azt mondja, hogy az orosz növények jó minőségű termékeket termelnek, és inkább a hazai termelőket támogatják. Sőt, az ilyen fürdők sokkal olcsóbbak. Annak érdekében, hogy saját véleményt tudjon készíteni, röviden mindent elmondunk.

Acél fürdők, melyik vállalat jobb?

I. Európa:

Az európai acélfürdőket szállító cégek közül a minőség vezetője a német cég. Kaldewei. Ő is az első a rangsorban. Az online áruházak összes acélfürdőmodellének több mint fele a Kaldewei (például a Yandex.Market aggregátor 380 acélfürdő modellt talál, amelyek közül 211 a Kaldewei).

A Kaldewei fürdők luxus kádak. Ezek ismertek nagy szilárdság. Ezek nem csak zománcozott acélfürdők. A cég saját zománcot készít speciális receptre. A magas hőmérsékletű kezelés után a zománcot az egész acélhoz kötik. A gyártók ezt az anyagot is hívják "acél zománc"Tehát elválaszthatatlan és tartós. A cég szerint a fürdő falai ne repedjen az eső tárgyaktól nem deformálódott hőmérséklet-ingadozásokkal (és ezért a fürdő geometriája nem fog változni, az ízületekben nem lesz repedések, és a fürdőszoba falai nem lesznek nedvesek). "Acél zománc" ellenáll a háztartási vegyszereknek, nem sárgul és nem halványul a fénytől. Falvastagság - 3,5 mm.

Kaldewei fürdőt vásárolva nem lehet aggódni a környezettől - minden fürdő (az élettartamának vége után) és a csomagolóanyagok 100% -ban újrahasznosított. A garancia a fürdőre - 30 év.

A Kaldewei fürdők rendszeresen felismeriknemzetközi versenyeken. 2014-ben két új termék lett a 2014-es Belső Innovációs Díj nyertesei: a Centro Duo Ovális fürdő zökkenőmentes zománcbéléssel kapta a „Best of the Best” címet, a Conopool kád pedig „Winner” lett („Winner” cím).

A Kaldewei választékában - több mint 300 acélfürdő modell. Egyszerű téglalap alakú fürdő költsége 3-5 ezer rubel, és kiváló komfortfokozatú acélfürdő - ergonómikus szögletes, ovális, sokoldalú, egyedi csúszásgátló bevonattal, hidromasszázs, dupla, rejtett lefolyóval (fedéllel) - kb. 100-150 ezer. A Kaldewei fürdő- és zuhanyberendezéseket, zajcsökkentő lemezeket készít acélfürdőkhöz, és még olyan egzotikus dolgokat is, mint a fürdők akusztikai rendszerei.

Más népszerű acélfürdő gyártók:

 • aggodalom Roca (Spanyolország). A Roca acélfürdők nagyon elegánsak, de nem kevésbé tartósak. A gyárban a zománcot 1 mm-es réteggel kell felhordani a forró felületen, így a Roca fürdők híresek szilárdság, abszolút simaság és hosszú megtartani a színt. Most az üzletek három sorozatú acélfürdővel rendelkeznek: ROCA Swing, ROCA Princess és ROCA Contesa, a mérettartomány 100-180 cm, a Contesa sorozat sík oldala, a tál kissé szűkült a lefolyó oldalán. A Princess sorozatban egy elegánsan kialakított, enyhe hajlítású tál, csúszásgátló alsó burkolattal, hangszigeteléssel, krómozott fogantyúkkal. A Swing kád a központban bővül, csúszásmentes bevonattal, krómozott fogantyúval és hangszigeteléssel rendelkezik. Költség - 2500 és 16000 között.
 • JIKA. A vállalat a Roca gazdaság részét képezi, több gyárral rendelkezik szerte a világon, és különböző víz- és fürdőszobabútorokat gyárt. Az acélfürdő üzem található Portugália. A Jika acélfürdő 3 mm-es acélból készült, három réteg zománcozott, ezért a megbízhatóság, a kiváló megjelenés és a tartósság jellemzi. A fürdők csúszásmentes bevonattal rendelkeznek. A leghíresebb sorozat - Jika RIGA, Jika PRAGA, Jika ALMA. Mérettartomány - 105 - 170 cm.
 • Bette (Németország). Acél fürdők - a vállalat fő tevékenysége. A fürdőburkolatok egyediek. A cég kifejlesztett és gyárt egy speciális zománcot - BetteGlaze, zománcüveg. A fürdőkád falai ellenállnak a háztartási vegyszereknek és a mechanikai sérüléseknek (karcolások, ütések). A zománc hosszúsága megőrzi a simaságot és a fényességet. Falvastagság - 3,5 mm. A vállalat választékában több mint 300 modell található - különálló, horganyzott, a padlóra szerelhető, különböző formájú és méretű, további funkciókkal. Költség - 10 000 p. legfeljebb 200 000 r.
 • BLB (Portugália). A zománcot acéllemezbe süllyesztéssel kell felhordani - ez nagyon ellenállóvá teszi a felületet. Az anyag polimer adalékanyagokat tartalmaz a zaj csökkentésére, amikor a fürdőt vízzel töltik.
 • Estap (Szlovákia). A tartományban - 9 alapmodell, amelyek közül a legnépszerűbbek az Estap Classic és az Estap Deluxe.

II. Oroszország:

Oroszországban az acélfürdők 2 növényt termelnek. Ez az Felső Iset kohászati ​​üzem (VIZ) és Lipetsk Pipe Plant (Santo Holding OJSC).

A VIS acélfürdőit márkák ismerik. Antika és Donna vanna. A termelésben modern technológiákat és berendezéseket használnak. Tartós zománcréteg ellenáll a kopásnak és a karcolásnak, a háztartási vegyszerek hatásaira. Az üveges felület képes a fénysugarakat visszafogni, így a fürdő mélyen természetes csillog. A VIS fürdők nagyon ellenállóak a lábak nagy szerelési területe miatt. A Donna Vanna acélfürdők fel vannak szerelve rezgéscsillapító lemez (a zaj elnyomása vízfürdőben történő gépeléskor). Ezen a sorozaton a növény ad 10 év garancia (ugyanakkor a bejelentett élettartam 15 év). Az orosz fürdők fontos előnye a nyugatiak felett - az ár. Ugyanolyan méretű (legfeljebb 170 cm) költség nem haladja meg a 10 000 p. (átlagosan - 4000-5000 p.).

A Lipetszk-i gyár acélfürdője nem minden üzletben található. És csak két modellt gyárt (150 és 170 cm). A Lipetsk fürdők jól működnek, de ez a termék nem került be a mi minősítésünkbe.

Mint bármelyik gyártó fürdője, biztos lehet benne. Melyik is modell jobb fürdő?

1. táblázat: A 2014-es oroszországi legnépszerűbb acélfürdők értékelése az árszakértő szerint

modell

leírás

jelölés

értékelés

OJSC "Upper Iset Metallurg Plant" ANTIKA 170

Külön acél kád. 185 l. 170x70x40 cm

A legjobb Budget Steel Tub

9,9

Jika RIGA 105x70

Külön acél kád. 120 l. 105x70x40 cm

A legjobb acélfürdő

10

Roca Contesa 170x70

Külön acél kád. 195 l. 170x70x4,50 cm

A legjobb acélfürdő az ár / minőség arány szempontjából

10

Roca Swing 170x75

Külön acél kád. 215 l. 170x75x43,20 cm

A legjobb acélfürdő nagy térfogatú

10

Kaldewei SANIFORM PLUS 363-1 Könnyen tisztítható

Külön acél kád. 111 l. 170x70x41 cm

A legegyszerűbb acélfürdő tisztítása

9,9

1. A legjobb költségvetésű acélfürdő - AS "Upper Iset Metallurg Plant" ANTIKA 170


Fotó: domsaiver.ru

Értékelés: 9,9-ből 10-ből.

Fürdő orosz gyártása. Ez a modell (vagy más hasonló méret) könnyen megtalálható a boltban. Megfelel a lefedettség minőségi követelményeinek. Ha egy egyszerű „nem-nonszensz” acélfürdőre van szüksége, csak azért, hogy önmagát mossa, Antika ideális.

A "VIZ" ANTIKA 170 fürdő értékeléséből:

- Van egy acéllemezem. Az úgynevezett "Antika". Nem szeretem öblíteni a fürdőben, így nem zavar, ha a víz gyorsan lehűl. Megharapta a zajt. Számomra ez a legjobb megoldás. Olcsó és dühös.

A modell előnyei:

 • elfogadható ár;
 • elegendő mennyiségű;
 • könnyen mosható.

A modell hátrányai:

 • zaj töltéskor.

2. A legjobb ülő acélfürdő - Jika RIGA 105x70


Fotó: www.aquadomspb.ru

Értékelés: 10-ből 10.

Az egyik kevés csökkentett hosszú fürdő. Nem csak azok számára ajánlott, akik fürdés közben szeretnének fürdeni. A Jika RIGA 105x70 tökéletesen illeszkedik egy kis fürdőszobába, ahol minden centiméter számít. Ha nem tudja eldönteni, hogy mit tegyen, zuhanyzóval vagy teljes káddal, a jó megoldás lehet egy kis Jika RIGA 105x70 (minden ízlés) kombinációja. Vendég fürdőszobákhoz alkalmas. És ha van egy idős ember a családjában - győződjön meg róla, hogy figyelembe veszi ezt a modellt.Végül is, a felsőrácsok, amelyeket úgy döntöttünk, hogy a fürdőben ülünk, annyira megbízhatatlanok lehetnek! A biztonság érdekében jobb, ha egy extra gumi szőnyeget vásárol. És az ülés maga nem csúszik el.

A Jika RIGA fürdő értékeléséből:

„Jika Riga cseh acélfürdőt helyeztünk el - nagyon elégedett. Mr. Mr. - újszerű zománc. Egyébként megijedtünk, hogy az acélfürdő virágzik. Semmi ilyesmi! Megfelelően telepítve - és semmi csörgés! "

A modell előnyei:

 • tömörség;
 • megbízhatóság;
 • jó zománc;
 • beépített ülés.

A modell hátrányai:

 • a méret nem elegendő egy magas vagy túlsúlyos személy számára;
 • a lábakat gyakran nem tartalmazza.

3. A legjobb acélfürdő az ár / minőség arány szempontjából - Roca Contesa 170x70


Fotó: santeh-stroy-market.ru

Értékelés: 10-ből 10.

A hétköznapi család optimális választása. Nem túl drága. A bevonat kiváló minősége miatt könnyen kezelhető a felület. Éppen ellenkezőleg, nehéz megrongálni.

A Roca Contesa acélfürdő értékelései:

„A zománc jó, sima, hibamentes. Az áruház sárgásnak tűnt másokhoz képest, de otthon úgy néz ki, hófehér. Mi mást szeretne - nincs a horony a fürdő oldalán. A régi fürdővízünkben ott folyamatosan felhalmozódott.

"A telepítés során eldobta a kalapácsot! Ha megnézzük, nem találtak semmilyen karcolást)) A felület csúszós, de úgy döntöttünk, hogy nem veszik a csúszásgátló bevonatot - azt mondják, hogy a zománc gyorsan törlődik. Ez könnyen tisztítható, és a zománc nem karcos. ”

A modell előnyei:

 • elfogadható ár;
 • könnyű telepítés;
 • könnyű ellátás;
 • sima felület;
 • hófehér;
 • nincs horony a táblán - nincs hely a víz felhalmozódására.

A modell hátrányai:

 • gyenge lábak, támogatásra van szükség.

4. A legjobb térfogatú acélfürdő - Roca Swing 170x75


Értékelés: 10-ből 10.

Modell azoknak, akik szeretik kényelmesen áztatni a fürdőben. Ön annyi vizet önthet be belőle, amennyire szüksége van - és nem érzi, hogy sekély. Ebben a fürdőben a család minden tagja számára kényelmes lesz. Magas embereknek alkalmas.

A Roca Swing fürdő értékeléséből:

- 7 évvel ezelőtt vettem fürdőt. Gondos gondossággal fehér és fényes marad. Családunk nagyon elégedett a vásárlással. ”

- Kiváló acélfürdőt vettem Rock. Telepítettük a mestert - szoros. Klasszikus kialakítás, kényelmes forma, elfogadható ár. Semmi sem jobb, mint a klasszikus modellek, praktikus és kényelmes.

A modell előnyei:

 • tágas, nagy mennyiségű;
 • kényelmes kialakítású, kissé meghosszabbítva a középpontban;
 • króm fogantyúk vannak;
 • csúszásgátló aljzat.

A modell hátrányai:

 • nem szabványos szélesség (inkább nem mínusz, hanem olyan funkció, amelyre figyelni kell, ha a terület nagyon korlátozott);
 • a csúszásgátló bevonat nehezebb mosni.

5. A karbantartás legegyszerűbb acélfürdője - Kaldewei SANIFORM PLUS 363-1 Könnyen tisztítható


értékelés: 9,9 a 10-ből.

Minőségi rangsorunk vezetője. A sima fehér zománcon még a finom repedések sem jelennek meg használat közben - ez azt jelenti, hogy nincs helye a baktériumok és a vízkő felhalmozódásának. A bevonat sárgára nem változik, egyenletes marad, mint a vásárlás után. Az erős falak (3,5 mm) nem hajlamosak, még akkor sem, ha egy személy fürdik, nagy és nehéz ember.

Kaldewei SANIFORM PLUS fürdő értékelései:

„Több mint egy éve használom a fürdőszobát, kiváló állapotban van, annak ellenére, hogy nem igényel gondoskodást. A fürdő területe nagy - rendszeresen áztassa a terítőt, fehérítőt és ecsetet használ, a felület egyáltalán nem sérült. Nem gyűlölik össze, mint egy vödör, amikor vizet gyűjtenek. Többször esett bele fürdő kiegészítőkbe - nem maradt karcolások.

A modell előnyei:

 • megbízhatóság;
 • tartós zománc;
 • Easy Clean fedél (könnyen tisztítható);
 • klasszikus forma;
 • stabil;
 • a lábak magassága állítható;
 • nincs szükség további szigetelésre;
 • a víz lassan lehűl.

A modell hátrányai:

 • sekély mélység

Milyen acélfürdő jobb vásárolni?

Az acélfürdők sokkal könnyebbek (mind a súly, mind a telepítés) és olcsóbbak, mint az öntöttvas. Sokkal erősebbek, mint az akril, és nem olyan igényesek a mosószerekre.A modern acélfürdők nagyon magas minőségű zománcozottak, így élettartama hosszú. És az ilyen típusú fürdő két fő problémája (zaj és gyors hűtés) megoldható. Vannak speciális zajcsökkentő készletek, és az illetékes telepítés fontosabb. Talán egy acélfürdő - ez az ideális megoldás? Tanulmányozzuk a minősítést, és tegyük meg a helyes választást!

Figyelem! Az információk pontossága és a rangsor eredményei szubjektívek és nem reklámok.
Értékelés kategóriákban:

értékelés

kiválasztás

Új technológiák